speedE - Az első elektromos kézi csavarhúzó

Csavarozzon gyorsan, szereljen érzéssel! Amennyiben a csavarhúzó kulcsfontosságú eszköz napi munkavégzése során, akkor az egyedülálló Wiha speedE rengeteg időt spórolhat Önnek!

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2018.11.22 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Már első pillantásra feltűnik, hogy a Wiha speedE valóban nem egy hagyományos akkus csavarhúzó – épp ellenkezőleg, megszólalásig hasonlít a klasszikus kézi csavarhúzókra, amelyek jellemzően ergonomikus kialakításúak és roppant könnyűek.

A manapság kapható akkus elektromos csavarhúzók gyakran túlzott teljesítményt nyújtanak – úgy a fordulatszám, mint a nyomaték tekintetében -, és ezek megfelelően használhatók nagy teljesítményű munkavégzéshez, pl.facsavarokhoz.

Viszont olyan munkákhoz, ahol általában klasszikus csavarhúzóhoz folyamodnánk, gyakran túlméretezettek, nehezek és használatuk kockázatos is lehet, főleg a csavarozás kezdetén.

A Wiha speedE valóban egyedülálló lenne?

Első pillantásra a speedE egy klasszikus kézi csavarhúzó, de szigetelt is, és feszültség alatt álló berendezésekhez is használható.

Kifinomult fém bolygókerekes sebességváltót és egy kis motort tartalmaz. Kézzel ugyanúgy csavarozhat ezzel a segédeszközzel, mint egy hagyományos csavarhúzóval.
A különbség pedig abban rejlik, hogy a gyűrűs kapcsoló elforgatásával – egyik vagy másik irányba – kétszer olyan gyorsan csavaroz, mint arra az ember kézzel képes lenne. Az anyag védelme érdekében, 0,4Nm forgatónyomaték elérésekor az elektromos funkció automatikusan kikapcsol – ezt az értéket a műanyag alkatrészek (foglalatok, kapcsolók) védelme érdekében választották.

A legtöbb alkalmazásnál a 0,4Nm még olyan értékű forgatónyomaték, amely nem károsítja a műanyag alkotóelemeket. Az elektronika területén ez az érték még elegendő, mivel a metrikus csavar könnyen beleilleszkedik a menetbe – lényeg a gyorsaság és az érzés, amit a speedE biztosít.

Tehát, ha a munka nagyobb részét a speedE csavarhúzóra bízza, a csavar végső meghúzását pedig saját kezűleg végzi, bármilyen átkapcsolás nélkül megteheti ezt. A végleges behúzás már csak minimális erőfeszítést igényel, hiszen a metrikus csavarok esetében ez általában már csak egy fél fordulat. Az érzékenyebb alkalmazásokhoz a speedE nyomatékszabályozott adapterekkel is kapható külön készletben.

Ez azt jelenti, hogy az elektromos rásegítés a 0,4Nm érték elérésekor mindig kikapcsol, ezután pedig a nyomatékkulcsra hagyatkozhat. A nyomatékszabályozott adapterek külön is kaphatók.

SpeedE nem alkalmas önfúró csavarok elektromos meghúzására, pl.fába, stb. A mellékelt képek és a videó jól illusztrálják a speedE báját és zseniális munkavégzését.

A speedE-t elsősorban szakembereknek ajánljuk, és nem csupán a kétszer gyorsabb munkavégzési idő miatt, hanem a pontosságot kiemelve, minimális hibaarány mellett. További előnye még, hogy szabványos Li-lon akkukat használ 18650-es méretben.

Takarítson meg 20 eurót a speedE megvásárlásával!

Vásároljon speedE készletet 2018. november 22. és december 31. között, regisztrálja termékét a my.wiha.com oldalon, és 20 eurót visszakap a gyártótól!

speedE a tartozékok típusa és száma szerint három különböző készletben kapható. Két változat megtalálható állandó kínálatunkban is.

Egyéb  WIHA termékkel kapcsolatos, vagy további információ esetén kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az info@soselectronic.hu címen, és mi szívesen segítünk!

Jellemzők/ előnyök:

 • motoros “kézi” csavarhúzó gyors és érzékeny munkákhoz
 • 2-szer hatékonyabb munkavégzést biztosít
 • alapjárati fordulatszám kb. 215/perc
 • minimális súly a hagyományos akkus csavarhúzókhoz képest
 • súlya csupán 127g + 35g akku
 • VDE tanúsítvánnyal rendelkezik 1000V-ig
 • szigetelt Wiha slim biteket használ
 • kiváló ergonómia - mintha kézi csavarhúzóval dolgozna
 • a csavarozás kezdetekor a menetsérülés kockázata minimális
 • akkunként akár 800 csavarozás
 • beépített LED lámpa
 • hagyományos Li-lon akkukat használ 18650-es méretben
 • rendkívül ellenálló, 2m magasságból történő eséssel tesztelt
 • minőségi és praktikus csomagolásban
 • számos ipari szegmensre alkalmas

Videók

Wiha speedE® - For all those who provide service and maintenance, for all those who work on live parts, for versatile use in trade and households. Wherever you use it, speedE® will prove to be the ideal tool for virtually every screw-fastening task. Drive with speed, fix with feeling!

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Tartozékok


speedE 590 T101 (41911) WIHA  
speedE 590 T101 (41911)

E-screwdriver Set 1, Bits+Battery+Charger

Csavarhúzókészletek

Cikkszám: 306637
Gyártó: WIHA
Már nem szállítható tétel

speedE 590 T102 (41912) WIHA  
speedE 590 T102 (41912)

E-screwdriver Set 2, slimBits+easyTorque Adapter+Battery+Charger

Csavarhúzókészletek

Cikkszám: 306639
Gyártó: WIHA
Már nem szállítható tétel

speedE 590 T103 (41913) WIHA  
speedE 590 T103 (41913)

E-screwdriver Set 3, slimBits+easyTorque Adapter Batteries+Charger

Csavarhúzókészletek

Cikkszám: 306640
Gyártó: WIHA
Már nem szállítható tétel
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.