A nedvesség már nem lepheti meg

A Voltcraft MF-100 az építőanyagok akár 40mm mélységig történő, roncsolásmentes nedvességtartalom mérésére szolgál.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2019.04.30 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Sok esetben szükséges lehet néhány anyag (fa, beton, fal) nedvességének felmérésére, még mielőtt tovább haladnánk az építési munkálatokkal (bevonatok felvitele, festés). Erre a célra tökéletesen megfelel az MF-100, kapacitív elven működő digitális mérő.

Számos anyag permittivitását a nedvesség határozza meg. Az MF-100 az azonos működési elven alapuló műszerekhez hasonlóan „aránymérőként“ viselkedik, tehát a kijelző nem a pontos nedvességértéket mutatja, hanem a mért anyag nedvességének megfelelő „értéket“.

Ez azt jelenti, hogy eltérő érték jelenik meg száraz fa, vagy gipszkartonból álló fal esetebén. Két mérési hely összehasonlításának ismerete a gyakorlatban többször fontosabb, mint az abszolút nedvességérték. Amennyiben csak néhány különböző anyagot fog mérni, hamar rájön, hogy milyen tartományban mozognak az adott anyag esetében mért értékek, és milyen érték jelent száraz, illetve nedves anyagot.

Az MF-100 könnyen áttekinthető háttérvilágítású kijelzővel és hangjelzéssel ellátott, amely jelentősen felgyorsítja a mérést, ugyanis nem kell folyamatosan figyelnie a kijelzőt, ehelyett inkább a mérés helyére összpontosíthat. Természetesen minimális és maximális nedvességmérési, valamint Hold funkció is elérhető, amely a mért adat rövid idejű tárolására alkalmas.

A gyors kiértékelés érdekében a kijelző állapotjelzővel is rendelkezik, amely 3 fokozatban értékeli ki a páratartalmat: DRY (száraz), RISK (rizikós) a WET (nedves). A határérték-tartomány igény szerint programozható, beállíthatja kívánt méréseihez.

A nedvességérték 0-100 tartományban jelenik meg, ± 0,1-es felbontással. A felhasznált nedvességmérő különböző anyagokat 20-40 mm mélységig mérhet anélkül, hogy bele kéne fúrni az adott anyagba.

Hol használhat páratartalommérőt:

Amint azt már említettük, az MF-100-at főleg építőanyagok mérésére használják, tehát többnyire az építőiparban kap helyet, de használható bármely más helyen is, ahol efféle anyagok nedvesség-tartalmának mérésére van szükség. Ilyen például a faipar.

A megfizethető árnak köszönhetően hasznos lehet az otthoni méréseknél is. Például, ha fával tüzel, akkor jól tudja, hogy a fűtési érték maximalizálása érdekében érdemesebb száraz fát választani.

Ezzel az eszközzel könnyen leleplezheti otthona vízszigetelésének hiányosságait, és még időben intézkedhet, mielőtt még a falakon foltok és penész jelennének meg.

Számos területen használható, és ha egyszerű kezelhetőséget és nem invazív mérési lehetőségeket keres, akkor ez az eszköz a megfelelő választás. Az MF-100 raktárkészletünk darabja.

További információk vagy egyéb VOLTCRAFT termékekkel kapcsolatos kérdésével kérem, forduljon hozzánk bizalommal a info@soselectronic.hu címen.

Érdekes jellemzők:

 • Mérési mélység: 20-40mm
 • Mért anyag: fa, beton, gipsz és egyéb építőanyagok
 • Mérési tartomány: 0-100 egység
 • Mért érték felbontása: ±0,1 egység
 • Mérési módszer: kapacitív
 • Jelzés: háttérvilágítású kijelző / hangjelzés

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Tartozékok


MF-100 VOLTCRAFT  
MF-100

Capacitive Moisture Meter 0-100% 240x60x30mm

Nedvességmérők

Cikkszám: 152279
Gyártó: VOLTCRAFT
raktáron 2 db
1 db-tól
38 200,00 Ft
Megrendelem:
 • Kosárba helyez
 • Árat lekérdez
 • A Kedvencekhez ad
 • Figyelemmel követés
 • Összehasonlításhoz hozzáad
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.