Visaton AMP 2.2 – a hangszórók csatlakoztatásának legegyszerűbb módja

Ha épp hangszórót szeretne bekötni, de alkalmazásában nincs erősítő, a megoldást nálunk találja.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2016.01.12 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!
Erősítő – általában az első alkatrészek egyike, amit minden kezdő elektronikai műszerész ki szeretne próbálni. LM3886, TDA 2030, 2020, az idősebbek a TDA810 típust is, vagy akár néhány tranzisztort...

Emlékszik még arra az örömre, amit akkor élt át, mikor megszólalt? Ettől jobb talán már csak az egyszerű AM rádió volt :) Ma már persze elég egy áramkörés hozzá pár alkatrész, és már kész is a végső szint, akár HiFi / High End osztályú. A profi még arra is figyel, hogy ne felejtsük el a bementi szűrőt, ami elnyomja a keletkező magasfeszültségű jelekből származó túlterhelést, valamint a Boucherot-hidat, földelést (gnd) és egy pontban egyesíteni ezeket, stb. Végeredményül azonban, egy egyszerű erősítőt ültetni a nyákba nem jelent problémát.

De ha nem szeretne, esetleg nem áll rendelkezésére a nyáklap bővítése, vagy (ami talán a leggyakoribb eset) olyan helyre kell hangszórót elhelyeznie, ami eredetileg nem volt tervben, akkor mi sem kényelmesebb és hatásosabb, mint a kész Visaton AMP 2.2 modul használata.

Az AMP2.2 egy szolid sztereó erősítő műanyag műszerházban 3,5mm jack ki- és bemenettel, 12V DC / 1,1A táplálással (az adapter nem tartozék, külön megvásárolandó). A hangerő potenciométerrel állítható, és ez minden. A 2x3,1W/5% kimeneti teljesítmény egy ilyen kis dobozból egész szép érték, és különböző berendezések megszólaltatására ez a teljesítmény épp elegendő.

A csavarral történő felfogatást megkönnyítendő két karimával van ellátva a műszer. Az AMP 2.2 két változatban kapható:
● AMP 2.2 – bementi érzékenység 60mV (teljes kivezérlés). SNR 61dB
● AMP 2.2 LN – magasabb jel/zaj eltolódási aránnyal (SNR 81 dB), minden szokványos hangforráshoz megfelelően erős kimenti jellel. Bementi érzékenység 700mV (teljes kivezérlés).

Raktárkészletünk állandó kínálatában megtalálható az AMP 2.2 LN típus, valamint a megfelelő adapter is, mint például az NR120P150PGS/E+ .

Az AMP 2.2 LN membrán nélküli hangszórók Visaton Exciter táplálására is alkalmas, amennyiben nem igényeljük a teljes hangerőt, amit ezek a hangszórók képesek kiadni.

Több más Visaton alkatrészt megtalálhat raktárunkon. Bármilyen Visaton termékkel kapcsolatos érdeklődése esetén, kérjük keressen bennünket az info@soselectronic.hu címen.


Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Szerezze meg a Visaton AMP 2.2 LN erősítőt ingyen!

Itt egy nyereményjáték volt a következő kérdéssel:

Mekkora a maximális áramfelvétele az AMP 2.2 LN erősítőnek?

A helyes válasz: : 1.1 A
A résztvevők közül a következőket sorsoltuk ki::
František Stříž [CZ]
Gratulálunk a nyereteseknek. Nyereményükről e-mailben értesítjük őket.

Fő termékek


AMP 2.2 LN (7102) VISATON  
AMP 2.2 LN (7102)

Sztereó erősítő 12VDC 75x28x65mm

Egyéb tartozékok

Cikkszám: 202628
Gyártó: VISATON
raktáron 9 db
1 db-tól
4 db-tól
11 900,00 Ft
11 200,00 Ft
Megrendelem:
  • Kosárba helyez
  • Árat lekérdez
  • A Kedvencekhez ad
  • Figyelemmel követés
  • Összehasonlításhoz hozzáad
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.