A csípőfogók egész biztosan azok közé a kézi szerszámok közé tartoznak, amikkel a legtöbbször közvetlenül az alkatrészek kivezetéséhez nyúlunk.

Ha munkahelyén betartja az összes elektrosztatikusan érzékeny alkatrész (ESD sensitive) védelmére vonatkozó szabályzatot, akkor már talán nem is szükséges ESD csípőfogót használnia. Meg kell viszont említenünk, hogy „szerszámokban“ is keletkezhet elektrosztatikus töltés (markolat, súrlódás, ...), ezért ha 100% -os védettséget szeretnénk, mindenképpen tanácsos olyan csípőfogót használnunk, ami elvezeti a keletkező töltést. Az esetek többségében ez azt jelenti, hogy a markolat műanyagból készül, ami nem „tökéletes“ szigetelő, viszont bizonyos vezetőképességgel rendelkezik.

A Toolcraft 816743 csípőfogók bizonyítják, hogy az ESD védelemmel ellátott szerszámok valóban beszerezhetők elérhető áron is. Minőségi fogókról van szó, melyek akár 1,3mm (Cu) átmérőjű huzalok és vezetékek vágására is alkalmasak. Összhossza 134mm, tehát kezében kényelmesen elfér, és a HRC 60 pengének köszönhetően huzamosabb ideig éles marad.

A 816743 fogót megtalálja raktárkínálatunkban. Érdeklődése estén akár más típusokkal kapcsolatban is, lépjen velünk kapcsolatba az info@soselectronic.hu címen.