Faston minőségi összeköttetések a TE Connectivity-től

A Fastonokat szinte mindenki ismeri. Kevésbé ismert viszont, hogy pont a TE Connectivity (eredetileg AMP) használta először ezt a márkanevet a 70-es években, késes csatlakozókat jelölve, melyekbe általában beforrasztják, vagy beszorítják a vezetéket.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2011.07.21 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Az első típusok piacon való megjelenése után hatalmas népszerűségre tettek szert a vezetékek gyors beköthetősége, két csatlakozó egymással való gyors összeköthetősége és a hosszantartó megbízható érintkezés miatt. Nagy népszerűségnek örvendtek a piacon az egyes változatok is különböző szelességben, leggyakrabban 2,8, 4,8 és 6,3 esetleg 6,35mm méretben, különböző alakban és NYÁK-ba ill. vezetékre való szerelhetőség lehetőségével. Általában AWG 26-tól egészen AWG 8-ig minden átmérőjű vezetékre szerelhetőek. A Fastonokon kívül, elterjedtek az ún. Fastin-Faston csatlakozók is. A Fastonokkal ellentétben, a testen található záró elemnek köszönhetően, műanyag foglalatban is használhatóak – többszörös csatlakozókat létrehozva, melyeket széleskörűen alkalmaznak az autóiparban és sok más területen. Lehetővé teszik több vezeték egyszerű összekötését egyetlen lépésben. A műanyag foglalatok ráadásul a csatlakozók bekötésének helyes polaritását is biztosítják.

Nem csoda, hogy éppen a TE Connectivity, mint az első Fastonok gyártója, hatalmas mennyiségű csatlakozót kínál nagyon jó minőségben. A rengeteg típusú Faston és Fastin, konnektor mellett, melyek különböző gyártóktól a raktárunkon vannak, 2-0520184-2 (link) típust is kínálunk az Ultra-Fast Premier FASTON sorozatból a TE connectivity-től. Az összekötő rész 6,35 x 0,81mm méretekkel rendelkezik és AWG 22-18, vagyis. 0,30-0,90 mm2 átmérőjű vezetékekre ajánlott. A 2-0520184-2 Faston ónozott sárgaréz, félig áttetsző teljes szigeteléssel +130°C UL hőmérsékletig. A tartósság érdekében a csatlakozó belső feszültsége a konnektornál oldódik fel. A teljes szigetelés és az ellendarabokkal való csatlakozás megfelelő szilárdsága lehetővé teszi használatát szűkös helyeken is 600V-ig. Az illesztő rész kétfokozatú ferde bemeneti résszel rendelkezik, mely megkönnyíti az összeillesztést és javítja az érintkezés átmeneti ellenállását. A csatlakozó kialakítása biztosítja a kis összeillesztési erőt és az elektromos előírások szerinti magas megbízhatóságát. A vezeték könnyű beillesztését a szigetelés tölcséres kialakítása, a helyes mélységet pedig a kiálló ütköző biztosítja. Az átlátszó szigetelés pedig lehetővé teszi a vezeték beszorítás ill. az egész csatlakozás vizuális ellenőrzését.

Faston minőségi összeköttetések a TE Connectivity-tőlA 2-0520184-2 adatlapja letölthető méretekkel valamint 3D nézettel.
Az SOS electronic a TE Connectivity forgalmazója, ezért a TE Connectivity portfoliójából bármilyen Faston vagy egyéb csatlakozóval tudunk szolgálni. További információkért a termék áráról, szállítási idejéről vagy mintákért írjon nekünk az info@soselectronic.hu címre.

Előnyök/tulajdonságok:

 • Az elosztott szorító érintkezők megkönnyítik az összekötést és csökkentik az átmeneti ellenállást
 • Minőségi érintkezés több összekapcsolás/szétkapcsolás után is
 • Ónozott sárgarész, teljesen szigetelt áttetsző szigetelő borítással
 • 600V-ig biztonságos használat szűk helyeken is
 • Az áttetsző szigetelés lehetővé teszi a csatlakozás vizuális ellenőrzését
 • Ellenáll a tűznek, UL 94 V-2

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Tartozékok


2-520184-2 TE CONNECTIVITY / AMP  
2-520184-2

Csúszósaru hüvely 6,3x0,8 teljesen szigetelt piros 0,3-0,8mm2 sárgaréz/Sn

Csúszósaruk

Cikkszám: 84391
Megrendelem:
 • Kosárba helyez
 • Árat lekérdez
 • A Kedvencekhez ad
 • Figyelemmel követés
 • Összehasonlításhoz hozzáad
Árat lekérdez
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.