Rólunk írták: Az SOS nemzetközi központi raktára közel van minden ügyfeléhez!

Nem is olyan régen a SOS electronic alapjaiban megváltoztatta disztribúciós modelljét, centralizálta logisztikáját és helyi raktárait egyetlen nagy központba helyezte át. Néhány ügyfelük aggódott, hogy ezzel megnő a szállítási idő vagy csökken a termékek elérhetősége, de ennek épp az ellenkezője lett igaz. A szállítás ma még gyorsabb és rugalmasabb, mint ezelőtt és a megrendelések is egyre növekednek. A HW server közelebbről is megtekintette az SOS logisztikai központjának szolgáltatásait.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2013.01.10 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

A megrendelések központi feldolgozásának előnyei már az első ránézésre is nyilvánvalóak. Az olyan termékek esetében, mint az elektronikus alkatrészek, számos általános tétel van (passzív alkatrészek, relék, stb.) van raktáron, az integrált áramkörök többsége pedig az ügyfél igényei alapján vannak megrendelve a gyártótól. Ebben nincs semmi különös, hiszen általában szinte lehetetlen előre megmondani az áramkörök különböző verziói közül melyekre lesz igény, és az sem kivitelezhető, hogy mindegyikből tartsanak raktáron.

A forgalmazó jó viszonya a gyártókkal az, ami leginkább garantálja, hogy az áru pár napon belül szállítható. Éppen az egyik oka, amiért az SOS electronic kínálatában a már kipróbált gyártók állandó köreit találja és ezek többségénél az SOS electronic is az ajánlott forgalmazók közé tartozik. Az ilyen két oldalról jól felépített üzleti viszony garantálja a hatékony együttműködést.

Videók

We deliver electronic components for you and your hardware application. In this short video you can visit our stock and logistic center virtually to see how does it work :) www.soselectronic.com

A gyártók küldeményeiből az átvételi ellenőrzés után a központi raktárban az alkatrészek azonnal átkerülnek az ügyfél megrendeléséhez és már szállítható is. Így a raktárban gyakran alig tölt néhány órát. Ezáltal az áramkörök ügyfélhez való eljuttatása során kiesik egy felesleges lépés, hogy a két raktár között kelljen átszállítani. A gyorsaság és hatékonyság a fő szempont minden megrendelés kezelése során. Erről tanúskodik az a tény is, hogy ha az árut délelőtt 10 óra előtt megrendeli, a raktári típusokból az áru még aznap kerül kiszállításra.

Rólunk írták: Az SOS nemzetközi központi  raktára közel van minden ügyfeléhez!
A központi raktárban a szállított küldemények mennyisége szintén az állandó minőséget biztosítja. Mindent alaposan becsomagolva szállítanak és azonosító címkékkel is ellátnak. A statikus elektromosságra érzékeny áramkörökkel csak ESD védett munkaállomáson dolgoznak. Szennyeződések és pára keletkezése ellen hasonló körültekintéssel védekeznek, az érzékeny alkatrészek vákuum csomagolásba kerülnek egy speciális csomagolóban. A küldeményekben az alkatrészek mindig külön vannak csomagolva és tételenként megjelölve. Ez Önöknek időt takarít meg, mivel a csomag kibontása után nem kell azt vizsgálni, hogy mi micsoda.Rólunk írták: Az SOS nemzetközi központi  raktára közel van minden ügyfeléhez!
Az elosztó központ öt szektorra van osztva, az árufogadás és kiszállítás külön részleghez tartozik. Az időmegtakarítás érdekében az alkatrészek átmozgatását a szektorok között egy automatizált kocsi végzi. Minden kiküldött csomagon olyan emberek dolgoznak, akik gondoskodnak róla, hogy az alkatrészek rendben megérkezzenek, és jól el legyenek különítve, ill. megjelölve.
Rólunk írták: Az SOS nemzetközi központi  raktára közel van minden ügyfeléhez!
A küldemények kiszállítása előtt az SOS electronic-ban még egy kiviteli ellenőrzésis történik. Éppen ez a kettős ellenőrzés a kivitel előtt biztosítja, hogy az SOS electronic az egyik olyan forgalmazó, aki a legkisebb hibaszázalékkal dolgozik. A csomagokat továbbá kitöltő anyaggal is védik, majd becsomagolva átadják a futárszolgálatnak. A központi raktárból így naponta több száz küldemény indul útnak az ügyfelekhez. A futárszolgálatok többségével a kézbesítés már másnap megtörténik. Végezetül annyit lehet hozzátenni, hogy ezekben a napokban központunkban már kezdik építeni a következő raktárépületet. Ezzel felbővítik a jelenlegi raktárterületet. Ez főként raklapos raktározásra lesz alkalmas a nagyobb mennyiségű és térfogatú termékekhez.

Forrás: Robert Peška, HW server szerkesztősége, 2012 november 26. - 23:00

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.