Piaci változások? Számítson allokációra!

A Covid-19 2020-as hatása a különböző üzleti szektorokra rendkívül súlyos volt. A vállalkozásoknak a gazdasági zűrzavar idején alkalmazkodniuk kellett az új valósághoz és így a GDP növekedése gyakorlatilag minden gazdaságban hirtelen visszaesett. A világjárvány csúcspontján 2021-ben továbbra is változásokkal kell szembenéznünk az elektronikai ellátási láncban.

Nagyobb kereslet a szórakoztató elektronikai cikkek, okostelefonok iránt, megnövekedett kereslet a globális 5G szektorban, a IoT világában, jelentős változások az autóiparban (megnövekedett elektromos és autonóm járművek gyártása). Mindezek a változások a gazdaság 2020-as befagyásával együtt, sokkal nagyobb igényt váltanak ki az elektronikai alkatrészek iránt. Egyre gyakrabban jelennek meg allokációt érintő jelentések. Azok számára, akiknek még nem találkoztak az allokációval, ez az a helyzet, amikor a termék iránti kereslet meghaladja a rendelkezésre álló termelési kapacitást.

Az allokáció eredménye a meghosszabbodott szállítási idő, ami az alkatrészek elérhetőségében, az emelkedő árakban, a szállítási díjak növekedésében és a nyílt piacon történő alkatrészek keresésének szükségességében tükröződik.

Azt javasoljuk ezért, hogy a kockázatok minimalizálása érdekében a megrendeléseket legalább hat hónappal előre ütemezze. Környezetünkben gyakran ismétlődik meg hasonló helyzet, és a korábbi allokációs időszakhoz hasonlóan arra törekszünk, hogy az alkatrészek zökkenőmentes ellátását biztosítsuk Önnek.

Az SOS electronic-nál figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását, és sokkal gyakrabban kommunikálunk partnereinkkel. Igyekszünk feltölteni készleteinket a „problémás” alkatrészekkel, amelyeknél feltételezhető a határidők meghosszabbodása, vagy maga az allokáció. Weboldalunkon vagy kollégáinkon keresztül tájékoztatni fogjuk Önöket a legújabb információkról.

Amennyiben kérdése merülne fel az allokációt, megrendeléseket vagy szállítási időpontokat érintően kérjük, forduljon bizalommal értékesítési osztályunkhoz e-mailben info@soselectronic.hu vagy telefonon.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.
OK Adatlap