Online DebaTech konferencia pár nap múlva!

Az SOS electronic technológiai konferenciát szervez. Ne hagyja az utolsó pillanatra a regisztrációt! Október 27-én, olyan szakértőket hívtunk meg, akik a jelenkori technológiai trendeket fogják bemutatni. Melyek ezek?

Online DebaTech konferencia pár nap múlva!
Robottechnológia

A robotikába vetett bizalom mértéke jelentősen nő. Több vállalkozás ismeri fel a robotizált folyamatautomatizálás termelékenységre kiható előnyeit. Mi a helyzet Magyarországon? Ki tudjuk használni az előnyöket? Mennyire elterjedt a mezőgazdasági automatizálás nálunk?

A témához kapcsolódó előadás:

Hari Zsolt - Önvezető robotok a kertészetekben és mezőgazdaságban

Munkaerőhiány a mezőgazdaságban és kertészetekben, egyre nehezebb feladatok elé állítja a cégeket. Sajnos már a fizikailag könnyebb gépkezelői feladatokra is kihívásnak számít az új kolléga toborzása. Ez a trend nagyban hozzájárul a mezőgazdasági robotok gyorsabb elterjedésében. A mezőgazdasági robotizálás két részre bontható: gépesítés, majd automatizálás. A gépesítés a szántóföldi méretben már részben megtörtént, itt "csak" automatizálni kell. A kertészetekben, viszont jelenleg még sok a kézi aprólékos munkafolyamat, amit először még gépesíteni, majd automatizálni kell.

REGISZTRÁCIÓOnline DebaTech konferencia pár nap múlva!
Mesterséges intelligencia

Az ipar egyre inkább az automatizálás és a mesterséges intelligencia felé fordul. Mikor kezdődik az önszerveződés és az újrakonfigurálhatóság fázisa? Ön melyik csoportba tartozik? Tart a mesterséges intelligencia megjelenésétől, vagy lelkesen várja?


A témát a saját szemszögéből bemutatja:

Balogh Endre - Mesterséges intelligencia és az ipar összefonódása

Big Data, felhő, IoT, a mesterséges intelligencia különféle alkalmazásai - folyamatautomatizálás (RPA), gépi tanulás (ML), stb. - és ezek kombinációi mind az utóbbi évek és napjaink meghatározó trendjei. Minden gyártó cég célja, hogy növelje a produktivitást, javítsa a termékei minőségét, egyidejűleg csökkentve a selejtszámot és ezáltal csökkentsék költségeiket. Előadásunkat ezért elsősorban olyan gondolatébresztőnek szánjuk, amely az innováció és különösen Ipar 4.0 iránt érdeklődők számára betekintést nyújt az AI és az ipar összefonódásába, a mesterséges intelligencia iparban betöltött szerepébe és felhasználási eseteibe.

REGISZTRÁCIÓOnline DebaTech konferencia pár nap múlva!
5G hálózat

Téma, ami a fogyasztók és a szakma körében is számos érzést vált ki. Nincs még teljesen meggyőződve róla? Vagy épp ellenkezőleg, várja már, hogy az egész országban elérhető legyen az 5G? Milyen eredményekkel zárult az 5G hálózat tesztelése Magyarországon? Inspirálódjon velünk közösen, emelje új szintre digitális működését!

A témát előadásba foglalja:

dr. Pete Gábor - 5G és Mobil Privát hálózatok a gyártás szolgálatában

Az 5G itt van, és már valós ipari környezetben bizonyítja képességeit! De hogyan segíti hatékonyabbá tenni az új technológia a gyártási környezetet? Milyen célokra használható a minden eddiginél nagyobb adatátviteli sebesség és az akár 1ms-os válaszidő? Mit jelent a Mobil Privát hálózat, és hogyan működhet éles környezetben? Hogyan segíti a robotikát, az automatizációt a lehető legmagasabb biztonsági szabványok mellett? Ismerje meg gyakorlati példákon keresztül, hogyan lehet rugalmasabb a termelés 5G környezetben!

REGISZTRÁCIÓOnline DebaTech konferencia pár nap múlva!

Távoli adatgyűjtés és nyomkövetés


2025-re több mint 41 milliárd csatlakoztatott IoT-eszköz lesz jelen a világban. A biztonság és a felhasználóbarátság kulcsfontosságú tényezők a jövőbeli sikerükben. Napjaink elérhető félvezető, telekommunikációs és mesterséges intelligencia technológiáit felhasználva olyan új alkalmazások jönnek létre, amelyek alapvetően írják át a távoli adatgyűjtés valamint a logisztikai, és eszköz nyomkövetés lehetőségeit.

A témát összefoglalta:

dr. Szayer Géza - Piac átalakító IoT technológiák a távoli adatgyűjtés és nyomkövetés területén

A következő években előtérbe kerülnek az éveken át működő elemes IoT elektronikai eszközök. Gazdaságosan válnak követhetővé olyan tárgyak, melyeken nincs áramforrás. Mérési adatokat gyűjthetünk olyan helyekről, ahol eddig nem, vagy csak az elektromos hálózat kiépítésével volt lehetséges. A mesterséges intelligencia és gépi tanulás elemei már nem csak felhő alapon, központilag, hanem un. edge computing elven az okos- eszközökbe integrálva, helyben hoznak jó döntést.

REGISZTRÁCIÓOnline DebaTech konferencia pár nap múlva!
Kisműholdak


Horváth Gyula - Kisműholdak ipari felhasználása

A CubeSat-ok kezdetben tudományos demonstrációs koncepciókat szolgáltak. Most évente több száz nanoműhold áll pályára, és felhasználásuk is egyre szerteágazóbb. A tudományos tevékenység nem fog kikopni a kisműholdas ágazatból, hiszen részben ez adja az ipari felhasználás alapjait, ám a 3-16 egységes űreszközök, és az ezekből felépülő konstellációk földmegfigyelő, kommunikációs, illetve IoT tevékenység által már hatékonyan támogatnak mindannyiunk számára kézzelfogható célokat is.


REGISZTRÁCIÓ


Ragadja meg a lehetőséget, hogy új ismereteket szerezzen, amelyeket tapasztalattal és tudással rendelkező előadók nyújtanak. A DebaTech konferencia elérhető lesz online, élőben, 2021. október 27-én. Örömmel várjuk Önt is!

Aznap nem tud online lenni? Ne essen kétségbe, minden regisztrált érdeklődőnek a konferencia felvételhez való hozzáférést elküldjük. Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Összefüggő cikkek

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.