Férjen hozzá az SOS electronic adatbázisához REST API felületen keresztül

Automatizált kommunikáció lehetőségét kínálunk Önnek, emberi beavatkozás nélkül. Nem csupán az árucikkekre vonatkozó részletes adatokat nyújtjuk Önnek, hanem a megrendeléseikkel és a számláikkal kapcsolatos információkat is. Igényeljen API hozzáférést, a többit pedig bízza a REST API technológiára.

Az API (Application programming interface - alkalmazásprogramozási felület) segítségével automatikus kommunikáció teremthető.

Az Ön szoftvere kommunikál a miénkkel. Ilyen módon adatokat oszthatunk meg Önnel kínálatunk egyes tételeiről, például az áruk árára és a készleten lévő darabszámra vonatkozóan.

A kommunikáció HTTP protokoll használatával zajlik, SSL tanúsítvánnyal van védve, és a kérésekben és a válaszokban szereplő adatok JSON formátumban kerülnek továbbadásra.

További API-val kapcsolatos információ megtalálható a wikipedia oldalán.

Mire képes a mi API-nk?

Az API első funkcionális, azaz béta verziójával rendelkezünk. Számos alapvető szolgáltatás érhető el.

  1. Termékkeresés az SOS electronic adatbázisában 
  2. Részletes termékinformáció
  3. Nyitott (nem véglegesített) megrendelések listája 
  4. A számlák listája

A hívást megelőzően felhasználói hitelesítés szükséges. Ez az OAuth2 protokoll használatával történik.

A programozók számára készült dokumentáció angol nyelvű, és az alábbi linken érhető el: https://api-customer.sos.sk/docs.

A leggyakrabban használt API módszer az adatbázisban történő árukeresés. A mellékelt ábra az API kimenetét szemlélteti; ezekhez az információkhoz juthat hozzá.

Hogyan kérhetek API-hozzáférést?

Nagyon egyszerűen. Igényeljen hozzáférési adatokat értékesítő kollégánktól, akivel kommunikál. A nevét a bejelentkezést követően az e-shop jobb felső sarkában találja.

Ezután létrehozunk egy bejelentkezési nevet és jelszót az Ön számára, amit az automatikus kommunikáció beindításával kapcsolatos utasításokkal együtt elküldünk Önnek. A többiről pedig már a REST API technológia gondoskodik.

Észrevételeit és javaslatait az alábbi címen várjuk: webmaster@soselectronic.com

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.