Első pillantásra hétköznapi verseny egy elektromos rollerért

A kihívás látszólag egyszerűnek tűnt

2021 szeptemberétől 2022 júniusáig a diákoknak lehetőségük volt versenybe szállni a havi tárgynyereményekért. A feltétel egy kérdés-sorozat helyes megválaszolása volt az elektrotechnika és az elektronika területéről. A feladatokat úgy állítottunk össze, hogy a helyes választ táblázatokban, könyvekben vagy az interneten megtalálhassák. És talán a soselectronic.com honlapján is megbújtak. De ezt nem mondtuk el nekik. :) 

Nem akartuk, hogy a helyes válasz elérhetetlen legyen számukra. Megkíséreltük azonban megkínozni agysejtjeiket, hogy ne kapják meg úgymond ingyen a válaszokat. Örömünkre szolgál, hogy kezdeményezésünket nemcsak a diákok, hanem a középiskolai igazgatók és a szakoktatók is nagy érdeklődéssel fogadták,“ mondja Jozef Verbovský, a marketing osztály vezetője.

Az elektromos roller nyertesének, Daniel Pacigának nyilatkozata arról mesél, hogy valóban jól sikerült. Ez a tehetséges diák egyébként, aki jelenleg a Poprádi Műszaki és Formatervező Szakközépiskola frissen végzett diákja, mind a 12 versenykérdésben részt vett.

Első pillantásra hétköznapi verseny egy elektromos rollerért

Olvasás, tanulás, kutatás. A nyeremény nem jött ingyen

Néhány kérdés megválaszolása nem sok időt vett igénybe, és biztos voltam benne, hogy szinte azonnal tudtam a megfelelő választ. Néhányuk azonban nagyobb kihívást jelentett, és keresnem kellett. Olvasni, tanulni, kutatni. Elárulom, sok munkát igényelt, de a nap végén örültem, amikor helyesnek ítélték a válaszomat. Sokat jelentett számomra“ - magyarázza Daniel a versennyel kapcsolatos érzéseit. 

A verseny szó szerint nemzetközi szinten zajlott. A részvétel lehetőségét Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban is elhoztuk a diákoknak. Ezek azok a piacok, ahol az SOS electronic többek között számos globális elektronikai alkatrészgyártó márkájának hivatalos forgalmazójaként tevékenykedik.

A tapasztalat nagyon fontos

Vége, a verseny lezárult, a díjakat kiosztottuk. A fődíj hivatalos átadásán ott voltunk mi is, és persze az iskolaigazgató, Ing. Jaroslav Bašista és csapata. Velük cseréltünk oktatási és gyakorlati tapasztalatokat. Megismertettük velük az SOS electronic nyílt napjának koncepcióját, és további lehetőségeket nyitottunk a velük való szoros együttműködésre.

Hiszünk abban, hogy az ilyen versenyszerű tevékenységek is közelebb juttattatják a diákokat az elektronika és elektrotechnika világához, amiből végső soron mindannyian, a cégek, valamint az oktatási intézmények is profitálnak.