30 év tapasztalata rövid összefoglalókban

Az SOS electronic 30 éve van jelen az európai piacon. 6 fióktelepből, 15 osztályból és 100 alkalmazottból épül fel. Egyesekkel napi szinten összeköttetésben állhatnak, másokat csak az e-mailben szereplő név alapján ismerhetnek. Felkértük az egyes osztályvezetőket, hogy pár gondolatba szedve mondják el, mit jelent számukra a 30 éve fennálló cég. Mit üzennének ügyfeleinknek, partnereinknek és csapatuknak.
Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2021.04.06 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Nem a cég hozza meg a döntéseket, hanem az emberek!

Ján Michalko
Értékesítési vezető

Már jó ideje dolgozom az SOS electronic cégnél. Az osztályon belül számos munkatársam van, rendkívül sokfélék, és örömmel tölt el, hogy velük dolgozhatok. Mindegyikük nagyon értékes ember. 30 éve hoztuk létre ezt a vállalatot. Sokan közülünk jó pár éve itt vagyunk, és a fluktuáció továbbra is alacsony. Ez mindig is rejtély marad számomra, de tudatában vagyok annak, hogy erre a legnagyobb hatása a cég vezetőjének van.

Az ember harmincas éveiben éli legjobb életkorát. Érett, tele erővel, lendülettel. Tapasztalt, de még mindig van bátorsága új tapasztalatokra szert tenni, akár kisebb kudarcok árán is. Maradjon ilyen a mi SOS electronic cégünk is! Szeretném, ha továbbra is nemcsak felelős forgalmazó lennénk, hanem megbízható partner is, aki követi az úton ügyfelét.

Kollégák - amit teszünk, együtt tesszük. Legyen olyan fajta összetartozásunk, mint amilyen jelenleg is tapasztalható a cégben. Maradjunk meg abban a hitben, hogy amit akarunk, és amit megálmodunk, azt el is érjük!



Raktár akkor és most

Ľudmila Liptáková
Raktár- és logisztikai vezető
Ha összehasonlítom a cégalapítás utáni első évek statisztikáit, kiderül, míg az első hónapokban csak néhány kiló áruval dolgoztunk és három nő képes volt a munkát  elvégezni, most napi rendszerességgel több száz kiló árú érkezik, heti több mint 4 tonna és 9 emberrel látjuk el a raktározási feladatokat. 
Jelenleg 26 szállítmányozóval dolgozunk együtt, akiknek időnként várakozniuk kell, hogy készletre kerüljenek a szállítmányok terjedelmességük miatt.
Technológiai fejlesztések nagy segítségünkre vannak a raktárunkban ezzel is gyorsítva a munkánkat. Már a bejáratnál, kamerák, újjlenyomat-érzékelő, illetve „fertőtlenítő „lámpa fogad bennünket a bejáratnál.

A biztonság, a sebesség, a pontosság olyan paraméterek, amelyek elengedhetetlenek a raktár működésének szempontjából.  Árumozgatásnál segítségünkre van egy „robot-kocsi” ami egy állandó sínen közlekedik ezzel is tehermentesítve minket.

Árubefogadás illetve kiadás során vonalkód scenner illetve vákuumcsomagoló is segítségünkre van, hogy eleget tegyünk ezen termékek speciális csomagolását illetőleg. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy a SOS electronic a jövőben is hasonló tempóban növekedjen és, hogy megtartsuk az ügyfeleink belénk vetett bizalmát ezzel is megőrizve cégünk hírnevét. Szeretném, ha az SOS továbbra is hasonló tempóban növekedne. Ugyanakkor őrizzük meg hírnevünket az ügyfelek körében. Mindig arra törekedtünk, hogy megtartsuk ügyfeleink bizalmát, és szeretnénk továbbra is ezt tenni.

A beosztottjaimnak főleg jó egészséget kívánok. Az elmúlt hetekben mindannyian láttuk vagy megtapasztaltuk, hogy milyen gyorsan legyengülhet a szervezetünk. Maradjunk egészségesek és elégedettek!



A megfelelő megoldásokat szállítjuk

Jozef Jarábek
Beszerzési vezető
30 évvel ezelőtt az SOS electronic minden szempontból sok nehézséggel kezdte meg üzleti tevékenységét. Örülök, hogy a különféle kihívások ellenére cégünk folyamatosan fejlődik, jó üzleti eredményeket ér el, és erős pozíciót alakít ki az elektronikai alkatrészek forgalmazásában.

Remélem, hogy a jövőben továbbra is sikereket fog elérni, egységes és profi embercsoportot épít és alkot, akik közösen járulnak hozzá a célok eléréséhez. Maradjunk hűek a cég szlogenjéhez: „Supplier of Solutions”, azaz folyamatosan biztosítsuk az ügyfeleknek a legjobb megoldásokat.

Kívánom a cég valamennyi dolgozójának, vásárlóinknak és barátainknak, hogy egészségesek, boldogok és sikeresek legyenek! A beszerzési részleg nevében pedig, az SOS eletronic 30. évfordulója alkalmából, szeretném köszönteni a vállalat valamennyi dolgozóját – Minden jót az elkövetkezendő években!

Az emberekbe vetett bizalom eredményeket hoz a munka során

Rastislav Talárovič
Marketing osztályvezető
30 év - az már többgenerációs vállalat. Nálunk hatékonyan együttműködnek a „pályakezdő fiatalok” és a „tapasztalt nyugdíjasok”. :-) Őszintén szólva még mindig kellemesen meglep, hogy milyen alacsony fluktuációval rendelkezünk még ennyi év után is, és ezekben a zűrzavaros időkben. Az SOS egyszerűen nem ad indokot az alapvető elégedetlenségre és az önkéntes távozásra. Épp ellenkezőleg – adott a munkahelyi szabadság és a döntéshozatal, a menedzsmentbe vetett bizalom, az empatikus és barátságos környezet, valamint óriási tér az önmegvalósításra. Röviden, a vállalat sikere az emberektől függ. Minden, amit elértünk, nekik köszönhető.

Annál is inkább örömmel tölt el, hogy a belénk vetett bizalom által marketing csapatunk csúcsminőségű és modern digitális marketinggé alakult át, ami sok szlovákiai és külföldi vállalatot is inspirál. Még különféle konferenciákon is megosztjuk tudásunkat másokkal. :-) Ne üljünk a babérjainkon!

Ezért kívánom, hogy vállalatunk, valamint a céget alkotó emberek jobbak legyenek, mint tegnap és rosszabbak, mint holnap!



Jobb minőségű áruszállítást biztosítunk ügyfeleinknek

Anna Varga
Logisztikai osztályvezető
A logisztikai osztály 2018 óta működik és vállalatunk legfiatalabb részlege. Rendszeres áttekintést nyújt a szállítási költségekről, szállítási időkről és a lehetséges váratlan tényezőkről. Kiértékeli ezeket a paramétereket, majd kész megoldásokat kínál az egyes részlegek számára. Örömmel tölt el, hogy az SOS electronic ezen osztálya rövid időn belül szoros együttműködést alakított ki a többi részleggel, ahol valamilyen módon jelen van a szállítmányozás.
Örülünk, hogy sikerült csökkentenünk a szállítási költségeket, ugyanakkor elégedettséggel tölt el, hogy a jobb választékkal szorosabb kapcsolatokat építünk ki az ügyfelekkel és szállítmányozási vállalatokkal. Az SOS-nek további 30 sikeres évet kívánok, és legalább olyan pozitív eredmények elérését, mint az elmúlt hónapokban.

Kívánom mindannyiunknak, hogy egyre több vásárló ismerje meg cégünket, és hogy vállalatunk képes legyen előre haladni és fejlődni az automatizálás és a digitalizálás irányába. Egészséget, mosolyt az arcokon, elégedettséget és jólétet!



Mint a horgászathoz úgy az üzlethez is türelem és jókedv szükséges

Imre Gall
Értékesítési vezető - Magyarország
Bizony, nem 1-2 év van a magyar értékesítési csapat mögött sem. Egyes ügyfeleinkhez különösen jó emlékek is fűződnek. Ezek közül például amikor egy hozzám közel álló ügyféllel közös horgászaton vettünk részt és egy kisebb versengésbe kezdtünk, hogy ki fogja a legtöbb és legnagyobb halat. Az ügyfelemnek nagyon komoly felszerelése volt és drága halcsalik, velem ellentétben, akinek csak egy puritán horgászbotja és a helyi közértben vásárolt csali. Emlékszem az első nagyobb halat egy 3 kg körüli harcsát én fogtam, habár a végén azért ő is szépített egy jókora ponttyal. Amikor találkozunk és visszaemlékezünk a történetre akkor nekem mindig az én halam volt a nagyobb, neki pedig az övé :)

A jövőben? Szeretném, hogy ha a cégben megőriznénk azt az emberközpontú szemléletet, hogy a legnagyobb érték az alkalmazottak szívében és lelkében van. Azt kívánom, hogy legalább olyan jól és gyorsan vegyük az elénk gördülő akadályokat, ahogy azt az elmúlt években is bebizonyítottuk.

A csapatnak üzenem, hogy soha ne hagyják abba a tanulást, hiszen az élet sem hagyja abba a tanítást. És természetesen mind ehhez sok örömöt, mókát és kacagást :-)



Fenntartjuk az emberséget és a döntés szabadságát

Mária Sesztáková
Humánerőforrás-vezető
A vállalatunkról sokat tudnék mesélni. Rendszeresen mutatom be a céget az új munkatársaknak. Szeretnék azonban megemlíteni valamit, ami megkülönböztet minket a legtöbb cégtől.
“Ez olyan családias cég” - ezt már többször hallottam üzleti partnereinktől. Igen, pontosan, "családias". Emberség, döntésszabadság és az etikai alapelvek vezérlik mindennapi munkánkat. Manapság ez inkább ritkaság, de talán ennek köszönhető, hogy 30 éves sikeres működést ünnepelhetünk most.
Tiszteljük és vigyázzunk az idősebb alkalmazottakra, mert munkájuk és élettapasztalatuk a vállalat számára pótolhatatlan. Ugyanakkor azonban gondoljunk a jövőre is, neveljük a fiatal generációt, mert ők új, friss "szelet", új energiát, progresszív ötleteket hoznak, és adjuk át nekik tapasztalatainkat, vállalati kultúránkat. 

És ne feledkezzünk meg közeli és távoli „családtagjainkról” - ügyfeleinkről, üzleti partnereinkről, követőinkről, de azokról sem, akik még nem ismernek minket. Közelítsük meg őket magas szintű szakmaisággal, ugyanakkor maradjunk emberségesek. Ahogy tettük ezt eddig is. Happy Birthday, SOS electronic!

További sok szép és sikeres évet kívánok ennek a vállalatnak. Gyarapodjon vállalati „családunk” új tagokkal, akik ugyanazokkal az erkölcsi értékekkel rendelkeznek.



Mindennek megvan a maga fejlődési folyamata

Pavel Krátky
Értékesítési vezető - Csehország
Az SOS electronic első éveire Csehországban csak egy munkatársam, Kocián úr emlékszik. A többiek már egy jól kialakított társasághoz csatlakoztunk. Az érdekesség kedvéért megosztanék pár mérföldkövet: 1991. 4. 5 – bejegyzés a cégjegyzékbe, 2000. 5. 2 – megkezdődött a működés a brünni Hybešová utcában, 2002. 1. 7 – elkezdtük használni a K2 információs rendszert, és 2019 óta keményen dolgozunk a digitalizáláson. Megalakulása óta a vállalat új modern alkatrészeket importál külföldről, pl. elsőként árultuk az FT232RL USB átalakítókat az FTDI-től. Elsőként hoztuk be a piacra a Quectel NB IoT modulokat és az 5G-hez illeszkedő modulokat.

Szeretném, ha az SOS electronic az elkövetkezendő 30 évben is segítene az új modern elektronikai alkatrészek bevezetésében az ügyfeleknél. Ugyanakkor, hogy minden vásárló találjon nálunk valami újat, legyen szó diákokról, iskolákról, fejlesztő, telepítő vagy szolgáltató cégekről.

Kedves munkatársak, mindenkinek jó egészséget kívánok! Vegyünk új lendületet, hogy lépést tarthassunk ezekben az új kihívásokkal teli időkben. És természetesen szeretném, ha továbbra is képesek lennénk legyőzni az akadályokat, és élveznénk a munkát!



Tudom, hogy felelős emberek dolgoznak itt

Renáta Tančáková
Pénzügyi és műveleti vezető
Máig emlékszem arra az érzésre, amikor először léptem be az SOS electronic cégbe - pénzügyi vezetői állásinterjúra érkeztem. A közelben laktam, és gyakran sétáltam el az épület előtt arra gondolva, hogy „milyen cég lehet ez?”, itt örömmel dolgoznék. Pénzügyi szakemberként gyorsan átláttam a vállalat pénzügyi állapotát, és az erős német Conrad electronic holdinggal való partnerség is felkeltette a bizalmamat. Bíztam benne, hogy itt felelősségteljes emberek dolgoznak, és az első benyomás be is bizonyította ezt. Kívánom, hogy az SOS electronic még legalább 30 évig, de akár 100 évig is növekedő tendenciát mutasson a piacon. Ne álljunk meg, tanuljunk, automatizáljuk, digitalizáljuk a vállalat összes folyamatát és tevékenységét.
Munkatársaim – kívánom, hogy fennmaradjon ez a lelkesedés, ami mindenkiben megvan! Saját hajtómotor, szikra és empátia jellemezzenek minket, és ne feledkezzünk meg az egészségünkről sem!



Az SOS electronic nemcsak egy vállalat, főleg az emberekről szól

Erika Kačírová
Értékesítési vezető
Szlovákia 
Mi az első, ami eszembe jut, ha kimondom, hogy 30 éves SOS? 1991, két évvel a forradalom után. A modern bordó zakós "vállalkozók" korszaka, mobiltelefonokkal az öv mögött. Amilyen gyorsan megjelentek, olyan gyorsan el is tűntek. Voltak azonban olyanok is, akik komolyan gondolták... Akárcsak az a pár ember, akik voltak olyan bátrak, hogy kockáztassanak, és a jelenlegi főnökünkkel otthagyták a munkahelyüket. Nagy bátorság kellett ehhez, mert gyakorlatilag a semmiből építettek új céget. Személy szerint azt gondolom, hogy óriási elkötelezettségük és készségeik nélkül ez a társaság ma nem létezne. Azt pedig, hogy szeretik a munkájukat és jól csinálják, bizonyítja az is, hogy a mai napig ugyanolyan lelkesedéssel és szeretettel dolgoznak.

Értékesítési osztályunkon mindenki tisztában van azzal, hogy önöknek, ügyfeleinknek köszönhetően vagyunk itt. Támogatjuk egymást, tanulunk önöktől, segítünk egymásnak, és ezért szeretnénk őszintén megköszönni az együttműködést és a kedvességet, amelyet az évek során tanúsítottak felénk.

Kívánok a cégnek sok olyan nagyszerű ügyfelet, mint a Telux, az RMC, a CRT és még sokan mások, akik a kezdetektől fogva velünk maradtak. Magunknak azt kívánom, hogy minden új alkalmazott, aki csatlakozik a céghez ugyanolyan szeretettel végezze munkáját, mint a többiek, és hozzanak számos újítást, amely előre viheti a céget. Végül pedig kívánom mindenkinek, hogy ne kelljen aggódnunk semmilyen válság miatt, amely elvonhatja a figyelmünket munkánkról, amelyet szeretünk.

Tudják, az SOS electronic nemcsak egy vállalat. Főleg az emberekről szól, akik alkotják .És azt kell mondanom, hogy ebben a cégben remek emberek vannak - a tulajdonostól kezdve a titkárságon át a raktárig. Nagyon régóta ismerem őket, és olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Mit mondhatnék még?



A határozott cél bátorságot igényel

Ingeborg Schallerová
Értékesítési vezető - Németország, Ausztria
Azok közé tartozom, akik a cégben emlékeznek a kezdetekre is. Ahhoz képest, hogy most hányan vagyunk, korábban tényleg csak páran voltunk. Szerettünk volna elektronikai alkatrészekkel kereskedni, céget fejleszteni és felépíteni.
Én örülök minden elmúlt évnek és eseménynek. Nem volt mindig könnyű, és néha az elvárások eltértek a valós eredményektől. Összességében azonban azt kell mondanom, hogy jó munkát végeztünk.
A beszerzési osztályon kezdtem, majd később a német és az osztrák piac értékesítési részlegére kerültem. Az elmúlt években megerősítettük kapcsolatainkat az ügyfelekkel, nagyszerű emberekkel bővítettük csapatunkat, akikkel sikeresen valósítjuk meg az üzleti projekteket. Meghatároztuk a célokat, és fokozatosan teljesítjük azokat.

A csapatomnak kívánom, hogy továbbra is növekedjünk! Keressünk új üzleti lehetőségeket, tartsunk fenn jó kapcsolatokat az ügyfelekkel és értékeljük őket. Vezessünk be új dolgokat mindennapi tevékenységeinkbe és használjuk is azokat. És természetesen együtt örüljünk a sikereknek!


A közösség csak akkor nőhet, ha tagjai növekedni és tanulni akarnak

Ján Seszták
SOS electronic vezérigazgató
Az SOS electronic, mint vállalat, és mint az emberek, akik alkotják, sokat megtapasztaltunk 30 év alatt. Számos sikert értünk el, rekordokat döntöttünk, új folyamatokat, technológiákat valósítottunk meg, új embereket foglalkoztattunk és képeztünk ki. Szembe néztünk az élet hozta gondokkal és kihívásokkal (válságos időszakok, az alkatrészek értelmetlen tanúsítása, allokációs helyzetek vagy törvénymódosítások). Minden mögött a legfontosabb cél állt - elégedett ügyfél. Büszke vagyok arra, hogy ezekben a helyzetekben összetartottunk, és közös cél vezérel. Az akadályokkal és kihívásokkal együtt küzdöttünk meg, a sikereket pedig szintén közösen ünnepeltük és élveztük.

Emlékszem az első projektjeinkre: polcok összeszerelése, az első számítógépes hálózat, az első katalógus elkészítése, az értékesítés beindítása az első, körülbelül 1000 féle alkatrész-tétellel. Malast úr első megrendelésére az Inoma cégtől, hihetetlen együttműködésre a Telink céggel, Opatrný úr „atyai” tanácsaira.  A weboldal elindítására, amivel akkoriban az elsők közé tartoztunk, az első webshopra, szoftverek bevezetésére, a logisztikai központ kiépítésére.

Nemzetközivé válásra, kiállításokra itthon és külföldön, de a beszállítókkal és az ügyfelekkel folytatott kommunikációra is a világ minden tájáról, vagy az elmúlt években egyre inkább jellemző digitalizálásra. Menet közben tanultunk akkor, és tesszük ezt a jelenben is. Mindenki, aki az SOS electronic cégnél kezd el dolgozni, tisztában van azzal, hogy állandó képzésre és növekedésre számítunk.

Az évfordulónk alkalmával csapatunknak azt üzenem, hogy szép és fontos ismerni a múltat ​​és annak mérföldköveit, büszkének lenni rá. Az évforduló csak egy pillanat, és a jövőnk előttünk áll.

A jövő egy speciális nemzetközi forgalmazó cég fejlesztésének jövőképével. A további növekedés terveivel, ügyfeleinkkel együtt, akiknek mindennap segítünk, hogy a legújabb és legjobb megoldásokat alkalmazzák termékeikben. Ez nem egy 10, 20 vagy 30 év múlva teljesítendő cél. Ez az utazásról, és a mindennapok örömeiről, elégedettségéről és sikereiről szól.


Egyetért velünk? Szeretne nekünk üzenni valamit?


Összefüggő cikkek

Egyetért a sütik tárolásával?
Üdvözöljük az SOS electronic weboldalán. Mielőtt belépne online világunkba, szeretnénk megkérni, hogy engedélyezze, hogy sütiket (cookie) tároljunk böngészőjében. Hozzájárulása segít abban, hogy hibamentesen nézhesse meg oldalunkat, mérjük annak teljesítményét és egyéb statisztikákat készíthessünk. Mindemellett termékeinket és szolgáltatásainkat szó szerint személyre szabottan tudjuk így kínálni. Harmadik felek számára is biztosítunk sütiket. Nálunk azonban biztonságban érezheti magát.
A weboldal megfelelő működése
Stabilabb műszaki ellenőrzés
Jobb marketing ajánlat

Bővebben a sütikről
Bővebben a személyes adatok kezeléséről

Elsődlegesek Csak a kiválasztott sütik Az összes süti elfogadása