20 éve online (+ verseny)

1997-ben az SOS electronic-nál elhatároztuk, hogy nekünk is a világhálón a helyünk, így saját webcímet regisztráltattunk. Bizony, ennek már 20 éve.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2017.12.13 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!


Regisztráció

Akkoriban ezt még nem lehetett 2-3 kattintással és kártyás fizetéssel megoldani. Személyesen jártunk el, és papírhegyeket töltöttünk ki… kézzel. A bejegyzést készítő cég egyedinek számított az országban. Egy 12 szintes lakóház alagsorában helyezkedett el. Sorban akkor még nem kellett állnunk, az csak pár év elteltével fenyegetett volna. Az első 120 kérelmező egyike voltunk.


Hardver 
Miután meglett a saját domain, azt mondták nekünk, hogy weboldalra is szükségünk lesz. Fénysebességgel el is indítottuk… Tippeljen, meddig tartott annak kialakítása :). 
A weboldal készítője modern, 17 colos színes CRT monitoron dolgozott, amiről le sem tudtuk venni a szemünket. A mi irodánkban 14 colos, fekete-fehér CRT monitorok, és egy „luxus kivitelű” színes CRT álltak rendelkezésünkre. Kiváltsága a 15”-os méretben és internetkapcsolatban rejlett.


Internet kapcsolat 1997-ben

Az internethez való csatlakozás szokásos módja akkor még nagyban eltért a mostanitól. Telefonon kellett feltárcsázni a közeli szervert, amivel először összefütyült a modem. Szerencsésebb napokon akár 10 másodpercen belül létrejött a kapcsolat. A 28,8Kbps pedig már csúcssebességnek számított, amivel mi nagyon is elégedettek voltunk. És hogy Ön is elégedett legyen, egy versenyt találtunk ki


Verseny

“Mennyi ideig tartott, amíg elkészült első weboldalunk?”

Az időtartamot órákban tippelje meg. A verseny év végéig tart.
A helyes válaszhoz legközelebb tippelők közül 2018 januárjában kisorsolunk egy győztest.

Nyereménye pedig egy Lenovo TAB3 7 táblagép.


Köszönjük az érdeklődésüket és a beküldött válaszokat.

Összesen 241 választ kaptunk. A helyes válasz 4,5 óra.
A válaszokra ±1 órát is elfogadtunk helyes válaszként, hogy minél több esélyes maradjon a játékban.
Közülük sorsoltuk ki a nyertest (Schveibert Róbert, Magyarországról) akinek a Lenovo Tab3 7 Essential-t küldjük.

Gratulálunk!!

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.