VOC és NOx észlelése egyetlen chippel. SGP41 érzékelővel
A Sensirion kínálata számos érzékelőt sorakoztat fel, amelyek középpontjában közvetlenül a környezet és az emberi egészség védelme áll.

A gyártó pedig egy újabb érzékelővel rukkol elő, ezúttal a belső térben található szennyeződések kimutatására – mindezt egyetlen szenzorchipben.

Ez az érzékelőmegoldás alkalmas a VOC és NOx azonnali és folyamatos megfigyelésére beleértve azokat a lehetségesen káros eseményeket is, amelyek észlelése az ember érzékszerveivel lehetetlen. Ezen kívül a légkezelő egységek SGP41 jeleken alapuló automatikus vezérlése energiát takarít meg azáltal, hogy a belső térben megnövekedett VOC- és/vagy NOx-értékek eltávolítása után kikapcsolja azokat.

Az érzékelőtől érkező jel feldolgozása a Sensirion algoritmusa által történik, amely egy külső mikrokontrolleren fut. Az algoritmus kimenete a VOC és NOx index 1 és 500 közötti tartományban.


VOC és NOx észlelése egyetlen chippel. SGP41 érzékelővel

Az SGP41 több pixeles érzékelőelemet a valós alkalmazásokban előforduló szennyező gázokkal szembeni páratlan ellenállás jellemzi. Ez egyedülálló hosszú távú stabilitást és alacsony driftet tesz lehetővé. A Sensirion legmodernebb gyártási folyamata garantálja a magas ismételhetőséget és megbízhatóságot.
A tekercses csomagolásnak és az SMD kialakításnak köszönhetően az SGP41 ideális nagy volumenű alkalmazásokhoz.

Raktárkészletünkben megtalálja az illékony szerves vegyületek (VOC) és nitrogén-oxidok (NOx) új érzékelőjét, a Sensirion SGP41-et.

Kezdje el az SGP41 tesztelését még ma a SEK-SVM4x fejlesztőkészlettel!

A mérésről és a VOC indexről bővebben az SGP40 érzékelőről szóló korábbi korábbi cikkünkben olvashat.

Amennyiben kérdése merülne fel, vagy tanácsra van szüksége a megfelelő Sensirion termék kiválasztása során kérem, forduljon hozzánk bizalommal az info.hu@soselectronic.com címen.