Egészségesebb élet formaldehid nélkül
Egészségügyi hatások

Bizonyos koncentrációban a formaldehid (HCHO) szúrós szagú gáz, a szem és torok nyálkahártyájának irritációját, émelygést és légzési nehézségeket okozhat.

A formaldehid által kiváltott érzékszervi irritáció már 0,15 mg/m3 (120 ppb) koncentrációnál megfigyelhető. A magas koncentráció rohamokat válthat ki az asztmában szenvedőknél.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslata szerint a formaldehid átlagos beltéri koncentrációja 30 perc alatt nem haladhatja meg a 0,1 mg / m3-t (80 ppb) értéket. 

Beltéri formaldehid-források

A háztartásokban gyakran előforduló égési folyamatok a dohányzás, a gáztűzhelyen történő főzés, a petróleummelegítők használata vagy a gyertyák és a füstölők használata.

Nemdohányzó környezetben a formaldehid legjelentősebb forrásai a préselt fatermékek, például forgácslap, rétegelt lemez vagy közepes sűrűségű farostlemez (MDF), amelyeket formaldehid-alapú gyanták felhasználásával készítenek.

Ezeket az anyagokat gyakran használják padlóként és polcként, valamint szekrények és bútorok gyártásához. A frissen épített, berendezett vagy festett helyiségekben hónapokig megfigyelhető a megemelkedett formaldehid-koncentráció.

SFA30 érzékelő

A Sensirion új formaldehid érzékelője az SFA30. Könnyen integrálható légtisztítókba, igény szerint vezérelt szellőzőrendszerekbe vagy beltéri levegőminőség-ellenőrzőkbe.

Az SFA30 tartalmaz egy elektrokémiai érzékelőt, egy analóg frontendet, egy relatív páratartalom- és hőmérséklet érzékelőt és egy mikrovezérlőt.

Egészségesebb élet formaldehid nélkül

Hogyan kezdjük?

A legegyszerűbb módszer a SEK-SFA30 tesztkészlet közvetlen csatlakoztatása a számítógép USB portjához és a ControlCenter szoftver futtatása.

Egészségesebb élet formaldehid nélkül
A készlet a mellékelt csatlakozó vezetékek segítségével könnyedén csatlakoztatható Arduino vagy Raspberry Pi készülékhez is.
Az I2C és UART illesztőprogramok forráskódja a Sensirion githube-on érhető el.

Sensirion termékekkel kapcsolatos további információért kérem, forduljon regionális SOS electronika értékesítési képviselőnkhöz, vagy írjon nekünk a sensirion@soselectronic.com címre, örömmel segítünk.