Az MC90 egy négysávos teljeskörű GSM/GPRS/GNSS/Wi-Fi modul, LCC tokba zárva. Támogatja a hibrid pozicionálási technológiát, amely magában foglalja a GNSS, a Cell ID és a Wi-Fi általi helymeghatározást. A modul alacsony energiafogyasztást is kínál, és támogatja a Dual SIM funkciót egyszerű készenléti móddal (egyszerre csak egy kártya aktív).

A hibrid helymeghatározó technológiának köszönhetően az MC90 beltéri és kültéri környezetben is alkalmazható. A GNSS + Cell ID + Wi-Fi hibrid pozícionálás biztosítja, hogy a modul gyenge jelű vagy jel nélküli környezetben is képes a helymeghatározásra; a WiFi technológiát pedig az épületen belüli nyomon követésre alkalmazzák.

Az MC90 támogatja az EPOTM technológiát is, amely képes előre kiszámítani a műholdak helyzetét, az ún. ”Extended Prediction Orbit” segítségével, és extra szerver nélkül növeli a TTFF sebességét. Az EPO adatok alapján a QuecFastFix Online funkció hidegindításkor tovább csökkenti a TTFF-et. Az EASYTM technológia nagyon gyors első helymeghatározást tesz lehetővé, amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő műholdas információ. A GLP (GNSS Low Power) energiatakarékos mód rendkívüli pontosságot eredményez alacsony energiafogyasztás mellett. A beépített LNA továbbfejlesztett RF érzékenységgel és kivételes teljesítménnyel ellátott beolvasó/ nyomkövető modult eredményez még a gyenge jelterületeken is.

A kompakt méret, nagy pozícionálási teljesítmény, alacsony fogasztás és Dual (u)SIM interfész miatt lesz az MC90 a legjobb választás az M2M alkalmazások széles skálájához, mint amilyenek a kerékpár-megosztó rendszer, a diákigazolvány, a járműkövetés, a hordozható eszközök, kisállat követés, eszközkövetés, vezetés rögzítő stb.

A Quectel MC90 modulja csak 2019 tavaszán lesz elérhető. De már rendelhető belőle minta teszteléshez, és az MC90CA-TEA típusú modulból is.

További MC90 modullal kapcsolatos kérdéseivel, vagy Quectel, termékekkel kapcsolatban kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@soselectronic.hu címen.