A Quectel a 2G, 3G, 4G, GNSS és NB IoT modulok jól ismert gyártója.
A fejlesztési folyamat felgyorsítása érdekében a Quectel számos
fejlesztőeszközt, hardvert és szoftvert kínál.

1. A 2G és NB IoT modulokhoz az ún. General GSM/NB IoT EVB Kit áll rendelkezésre.
Ez az EBV kit számos interfészt, interaktív ember-gép interfészt, LED-általi állapotmegjelenítést, és szoftveres eszközöket kínál a mellékelt CD-n.

Emellett USB/UART, USB kábelt, RF antennát, 5V-os tápegységet, fülhallgatót, dokumentációs CD-t illesztőprogramokkal és szoftver eszközökkel, valamint Quick Start Up kézikönyvet is tartalmaz.

A kompatibilis modulokhoz sorolható valamennyi 2G modul, mint pl. az M95, M66, de a kombinált 2G/GNSS MC60 modulok, és az NB IoT modulok, mint a BC95. A BC66 és BC68 IoT modulokat Arduino Shield-ben szállítják, amelyek így EVB készletként is szolgálnak.

2. UMTS és LTE modulokhoz kapható az UMTS & LTE EVB Kit,
amely az UC20, EC2x, UGxx és EG95 modulok használatához ajánlott.
Ez a készlet tartalmaz egy USB/UART átalakítót, USB kábelt, 4x RF kábelt, 2x fő antennát, GNSS passzív antennát, WiFi antennát, fülhallgatót, ALC5616 és TLV320AIC3104 PCB-ket, CD-t dokumentációval, illesztőprogramokkal szoftver eszközökkel, és persze Quick Start kézikönyvvel. A PCIe modulokhoz külön verzió 
Mini PCIe EVB Kit áll rendelkezésre.

3. Az LTE Open EVB Kit azon tervezők munkáját könnyíti meg, akik Quectel LTE-QuecOpen és Wi-Fi modulokon alapuló alkalmazásokat fejlesztenek. A készlet segítségével tesztelhetők a modulok alapfunkciói. Ez az EVB készlet EC2X (EC21 / EC25 / EC20 R2.0 / EC20 R2.1), BG96 és AG35 modulokkal működik.

4 - 5. A GNSS modulokhoz 2 különböző készlet áll rendelkezésre - L76 EVB Kit és L80 EVB Kit.
Mindkét készlet NYÁK-ra illesztett GNSS modullal felszerelt, és nincs szükség további komponensekre az azonnali üzembe helyezéshez. Az L76 EVB készlet L76 GNSS modult, míg az L80 EVB L80 GNSS modult tartalmaz.

6. A legkifinomultabb fejlesztőkészlet a Smart EVB Kit, ami a maga nemében bajnoknak számít.
Az SC20 és SC60 Smart LTE modulokhoz használható, Android operációs rendszerrel. A készlet számos interfésszel felszerelt, beleértve a TFT kapacitív érintőképernyőt, a kamerát, az audioerősítőt, a hangszórót, az állapotjelző LED-eket, a uSD kártyatartót és még sok mást.

További információval kapcsolatban, vagy egyéb QUECTEL termék iránti érdeklődésével kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@soselectronic.hu címen.