A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. OK Adatlap

Ügyfélmegoldások: EthMBus-5 M-Bus Ethernet kommunikációs interfész


Bemutatunk Önnek az Ethernet hálózathoz csatlakoztatható M-Bus interfésszel rendelkező modern kommunikációs átalakítót, mely az Xport LAN/soros átalakítót használja.


Felhasználás
Az interfész modul az iparban és épületautomatizálásban használatos hőmennyiségmérőkből, átfolyás mérőkből, fogyasztás mérőkből, stb. történő adatgyűjtésre. Támogatja 1-5 M-Bus slave egység csatlakoztatását és a busz hossza a csatlakoztatott berendezésekkel akár néhány száz métert is elérheti, a kapcsolat minőségétől, adatátviteli sebességtől és a további védelmi berendezésektől függően. Az interfész virtuális COM porton vagy közvetlenül TCP/IP kapcsolaton keresztül csatlakoztatható PC-s alkalmazáshoz. A virtuális soros porton keresztül történő csatlakozás régebbi programoknál lehet szükséges és csak a soros interfészváltozattal alkalmazható. Az interfész modul konfigurálása jelszóval védett webes felületen keresztül lehetséges.

Fő jellemzők
Az interfész modul felépítése ipari kommunikációs modulok fejlesztése során szerzett gyakorlati tapasztalatokon alapul. A nagy megbízhatóság és ellenálló képesség érdekében a modul osztályon felüli túlfeszültség védelemmel rendelkezik. Az M-Bus portok elviselik a folyamatos rövidzárat és túlterhelést valamint tartalmaznak egy szűrőt, mely növeli a kommunikáció zavartűrését. Ezek a portok galvanikusan le vannak választva a tápforrástól és az Ethernet porttól is a nagy túlfeszültség tűrő képesség és földhurok kialakulásának megelőzése érdekében. DC és AC tápforrások és bementi feszültségek széles skálája alkalmazható, a tápfeszültség bemenet túlfeszültség védett és egy önvisszaálló PTC biztosíték is be van építve. A modul 35mm-es DIN sínre szerelhető, robosztus alumínium házban van elhelyezve. Az egyszerű szerelés és cserélhetőség érdekében a vezetékek dugaszolós sorkapcsokkal csatlakoztathatók. A működési állapotokat 6 LED jelzi, így a modul státusza, működése és az esetleges kommunikációs hibák gyorsan megállapíthatók. Az „overload/short” LED két alapvető M-Bus hibaállapotot különböztet meg: a rövidzárat folyamatos fénnyel, míg a túlterhelést villogással jelzi.


Minőségbiztosítás, referenciák
● EMC minősítés akkreditált laboratóriumból, ipari környezetre, szigorúbb ellenálló képesség teszteléssel.
● Precíz tervezés és kivitelezés, mely hosszú távú gyakorlati tapasztalatokon és a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában kihívó körülmények közt működő nagy mennyiségű interfész modul üzemeltetési tapasztalatain alapul.
● Minden interfész a gyártás során több elektromos teszten, valamint egy végső működési teszten esik át.

Az EthMBus-5 interfész modul fő jellemzői
Csatlakoztatható M-Bus egységek száma : 1-5 slave egység
Átviteli sebesség : 300 – 9600 bps
Túlfeszültség védelem : M-Bus port, tápfeszültség
Túláram védelem (biztosíték) : M-Bus port, tápfeszültség
M-Bus port galvanikus leválasztása : tápfeszültség forrástól, Ethernettől
Tápfeszültség : 10-33 VDC, 12-24 VAC
Teljesítmény felvétel : 1,7 – 3 W terheléstől függően
Működési hőmérséklettartomány : -40°C - +60°C
Méretek : 33 x 57 x 106 mm

Rendelés és további információk

Előnyök/Jellemzők:

  • 5 M-Bus slave egység csatlakoztatható
  • 10/100 Mbps Ethernet
  • TCP vagy UDP telegram átvitel
  • egyszerű webes konfigurációs felület
  • széles körű DC vagy AC táplálási lehetőség
  • védőáramkörök, biztosítékok és szűrők biztosítják az egész interfész immunitását a tüskékre és zavarokra
  • modulváltozatok RS232/485 – M-Bus interfésszel
Hibajelentés

Min változtatna? Talált valami hibát? Vagy szeretne hozzászólni? Ossza meg velünk, az értékes hozzászólásokat megjutalmazzuk. Elég, ha saját szavaival körbeírja a hibát, vagy hozzászólást és megadja elérhetőségét. Köszönjük.

Elérhetőségek