Tanítsa meg berendezéseit beszélni a VS1000 audio modul segítségével

A VS1000 audio modul kedvező áron kínál egyszerű megoldást berendezéseinek hang funkcióval való ellátásához. A kiváló minőségben (SNR>90dB) előállított sztereó hangnak köszönhetően olyan alkalmazásokba is használható, melyekben elvárás a jó hangminőség. A szabadon terjeszthető Ogg Vorbis dekóder pedig lehetővé teszi az audio tartalom változtatását további költségek nélkül.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2011.08.10 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Annak eldöntése hogyan adjunk audio funkciókat egy berendezéshez, többnyire a bonyolultság, valamint a fejlesztés és a gyártás közvetlen költségeinek kérdése. A számos lehetőség közül a VS1000 audio modul egy elegáns módja ezen funkció hozzáadásának alacsony áron. Az elektronikus rendszerekben használható „beillesztett“ hangkártyaként vagy különálló miniatűr lejátszóként.

A VS1000 audio modul képes hanganyagokat lejátszani a belső SPI Flash memóriájából vagy mikro SD kártyáról (vagy mindkettőről). A mikro SD kártya segítségével frissítheti a firmware-t, másolhat a belső Flash memóriára, de használható nagy kapacitású tárolóként az audio tartalom számára. A belső 16MB-os Flash memóriáról lejátszható 20 percnyi hang mikro SD kártya segítségével akár több napra is bővíthető. A ténylegesen CD hangminőséget a következő paraméterek jellemzik: SNR>90 dB, áthallás 75 dB és kiegyensúlyozott frekvencia karakterisztika 20-tól 20 000 Hz-ig. Vonali és fülhallgató kimenetekkel rendelkezik. A vonali kimenet elsőrendű aluláteresztő RC szűrővel rendelkezik, mely elnyomja a DA átalakító kvantálási zaját magas frekvenciákon.

A modul vezérlése rendkívül egyszerű – USB-n, UART vagy IO pin-eken keresztül. A VS1000 a gyártótól az alap firmware-rel érkezik használatra készen. Az Ogg Vorbis dekóder támogatja a változó bitrátát és a különböző mintavételi frekvenciákat. Az egyszerű 3.4-6V-os táplálás és az alacsony fogyasztás a VS1000 modult alkalmassá teszi hordozható berendezésekben való használatra is. Lejátszó módban az átlagfogyasztása 120mW. A modul továbbá tartalmaz tápfeszültség figyelő áramkört is, mely a firmware számára lehetővé teszi a kikapcsolást, mielőtt az alacsony feszültség hibát okozna a működésben.

A nyomtatott áramköri kivezetések kompatibilisek a DIL32 tokozással, mely lehetővé teszi normál DIL32 ZIF foglalat használatát vagy a modul beforrasztását közvetlenül a nyomtatott áramköri lapon. A VS1000 audio modul adatlapja alkalmazási példákat is, beleértve egy önálló, gombokkal vezérelhető lejátszót is.

Érdeklődés esetén lépjen velünk kapcsolatba az support@soselectronic.hu.
Jellemző alkalmazások:

  • Audio interfész ipari gépek számára
  • Felvonók
  • Jegykiadó és eladó automaták
  • Autó és számítógép tartozékok
  • Riasztók és biztonságtechnika
  • Tűzjelzők
  • Beszélő játékok
  • Kapucsengők

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.