Szuperkondenzátor elemek helyett?

A kétrétegű elektrolit kondenzátorok nagyobb kapacitásukkal már képesek helyettesíteni a biztonsági (Back-Up) elemeket számos berendezésben.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2012.04.05 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

A modern kétrétegű kondenzátorok nagyobb kapacitásukkal a normál kondenzátorokhoz képest kitűnnek az azonos felületen tárolható jóval nagyobb energia sűrűséggel. Kapacitásuk olyan nagy, hogy számos berendezésben képesek helyettesíteni a biztonsági elemeket. A piacon miniatűr és fizikailag nagyobb méretű típusok is kaphatóak néhány tíz vagy száz Farados kapacitással is.

A kondenzátorok egyik legnagyobb előnye az elemekhez képest a hosszú élettartamuk, mivel elektródáik nem degradálódnak több ezer ciklus után sem, ellentétben az elemekkel. Még a legmodernebb elemek is csak korlátozott élettartammal rendelkeznek, mivel az elemekben való energia tárolás az elektródák kémiai elváltozásával jár (a szilárd elektrolit folyékonnyá változása, kristályosodás,...), ami az elektródák degradálódásával jár.

Kínálatunkban a kisméretű érme alakú kétrétegű elektrolit kondenzátor típusok (“coin-type”) találhatóak, melyek alkalmasak pl. memóriák biztonsági elemének. Az 1F (1000mF=1 000 000uF) kapacitású kondenzátor pl. 5V-tal feltöltve akár 12,5 Joule (E=1/2*C*U2) energiát is képes tárolni, ami 12,5Ws. Ez az energiamennyiség az esetek többségében elegendő a memória biztonságos lementésére a táp kiesése esetén. Ez az energia szintén elégséges egy alacsony fogyasztású berendezés rövid idejű táplálására. Ez rendkívül hasznos lehet pl. egy EEPROM memóriába való beírásra és a berendezés biztonságos kikapcsolására.

Érdeklődés esetén lépjen velünk kapcsolatba az info@soselectronic.hu címen.

Előnyök / Tulajdonságok:

  • Kondenzátorok, melyek képesek helyettesíteni a biztonsági elemeket
  • Magas megbízhatóság
  • Jelentősen hosszabb élettartam az elemekhez képest

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Tartozékok


NF 0,22F -20% +80% 5,5V (EECF5R5U224) PANASONIC  
NF 0,22F -20% +80% 5,5V (EECF5R5U224)

Szuperkondenzátor D13,5x7,5mm P5

Szuperkondenzátorok

Cikkszám: 31804
Gyártó: PANASONIC
raktáron 0 db
OBSOLETE
1 db-tól
2 db-tól
10 db-tól
50 db-tól
200 db-tól
724,00 Ft
702,00 Ft
622,00 Ft
571,00 Ft
535,00 Ft
Megrendelem:
  • Kosárba helyez
  • Árat lekérdez
  • A Kedvencekhez ad
  • Figyelemmel követés
  • Összehasonlításhoz hozzáad
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.