STEC11 és STEC12 sorozatú mechanikus ALPS enkóderek

Az mechanikus enkóderek egyre gyakoribb alkalmazása a digitális, audio/video és méréstechnikában arra késztetett bennünket, hogy ezen alkatrészek raktárról szállítható kínálatát tovább bővítsük.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2009.02.04 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!
Mi az az enkóder és mire használható?
A mechanikus enkóder olyan elektromechanikus alkatrész, mely az elfordulási szöget analóg vagy digitális jellé/kóddá alakítja át. Az enkódereket a vezérlések különféle típusaiban alkalmazzák, mert egyszerűsítik és gyorsítják a készülékek menürendszerében való mozgást és funkció kiválasztást. Mindennapjainkban is használunk olyan szórakoztató és háztartási elektronikai készülékeket, melyekbe ilyen alkatrész beépítésre került: DVD lejátszó, HIFI torony, mikrohullámúsütő, autórádió stb..BR> A kínálatunkban szereplő enkóderek az elfordulás szögét impulzusokra alakítják át. Az egyes típusok nyomó érintkezővel is el vannak látva, mely a tengely benyomásával hozható működésbe.
STEC11 és STEC12 sorozatú mechanikus ALPS enkóderek
Az STEC11 sorozatú enkóderek 6mm-es fém tengellyel és 11x11mm-es házzal rendelkeznek. Maximális elektromos terhelhetőségük 5Vdc/10mA. Ez a típus rendelhető horizontális és vertikális, 30 pozíció/15 impulzus vagy 20 pozíció/20 impulzusos kivitelben. Mindegyik típus rendelhető nyomókapcsolós kivitelben is, melynek maximális terhelhetősége 16Vdc/3A.


STEC11 és STEC12 sorozatú mechanikus ALPS enkóderek
Az STEC12 sorozatú enkóderek 6mm-es műanyag tengellyel és 12x12mm-es házzal rendelkeznek. Maximális elektromos terhelhetőségük 5Vdc/0,5mA. Ez a típus rendelhető horizontális és vertikális, 24 pozíció/24 impulzusos kivitelben. Mindegyik típus rendelhető nyomókapcsolós kivitelben is, melynek maximális terhelhetősége 5Vdc/1mA.
STEC11 és STEC12 sorozatú mechanikus ALPS enkóderek
Az enkóderekhez műanyag kezelő gombot is kínálunk ALPS DK-114 A6 jelzéssel. Ez a rátolható kivitelű, fekete ABS műanyagból készült gomb az összes 6mm-es tengellyel rendelkező enkóderhez illeszthető. Külső átmérője 45mm és magasságú csupán 11,5mm, mely tekintélyt és tetszetős külsőt biztosít a gombnak.

A raktárról szállítható ALPS enkóderek listája megtalálható a következő linken: ALPS

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.