A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. OK Adatlap

Mi a QR kód?

A QR kód egy kétdimenziós vonalkód, melyet a japán Denso-Wave cég fejlesztett ki 1994-ben. A „QR“ rövidítés az angol Quick Response (gyors reakció) elnevezésből ered, mivel a kódot úgy tervezték, hogy rendkívül gyorsan dekódolható legyen.

Felhasználási elve abban rejlik, hogy a QR kódot kamerával vagy fényképezőgéppel beolvassák, és egy program visszafejti a kódban tárolt szöveges információt. Japánban a QR kód de facto szabvány lett és a beépített kamerával rendelkező mobiltelefonok többsége dekódolni tudja ezeket a kódokat.

Nem kell megijedni. A QR kódok olvasásához nem kell megszállott kriptográfusnak lenni, elég egy megfelelően felszerelt mobiltelefon, manapság szinte már mind az. Néhány okostelefon már alapból feltelepített QR kód olvasóval rendelkezik, a többire utólag kell feltelepíteni manuálisan. A program elindítása után mintha egy fényképező alkalmazás jelenne meg. Ezután elég „becélozni“ a QR kódot és a program automatikusan lefordítja.

További információkat a QR kódokról, valamint egy listát a mobil alkalmazásokról a http://hu.wikipedia.org/wiki/QR-k%C3%B3d weboldalon találhat.

webdesign © bart.sk

Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák
Hibajelentés

Min változtatna? Talált valami hibát? Vagy szeretne hozzászólni? Ossza meg velünk, az értékes hozzászólásokat megjutalmazzuk. Elég, ha saját szavaival körbeírja a hibát, vagy hozzászólást és megadja elérhetőségét. Köszönjük.

Elérhetőségek