Kétcsatornás 300MHz-es PC szkóp

Az ETC első 300MHz-es PC alapú, tárolós oszcilloszkópjának megjelenése 2008 decemberében várható.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2008.10.29 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Az új készülék szintén az ETC Measuring Lab 3 (EML3) családjába tartozik és az M595 jelölést kapta. Akár csak a család minden tagja USB 2.0 és USB 1.1. kompatibilis. Az egyszerű csatlakozatás és kis méretek miatt mobil alkalmazásra kiválóan alkalmas. A korábbi modellekkel ellentétben a 300MHz-es sávszélességnek köszönhetően sajnos a készülék működéséhez már nem elegendő az USB portból felvehető maximális áramerősség. A készülék áramellátását a megnövekedett teljesítményfelvétel miatt a csomagolásban mellékelt hálózati feszültség adapterrel lehet biztosítani. A készülék hűtését a hátlapon elhelyezett mini ventilátor látja el.

A csomagolás részét képezi a telepítő CD, amelyen megtalálható szoftver frissítése ingyenesen letölthető a gyártó honlapjáról. A készülék menürendszerében megtalálható a mai modern digitális tárolós oszcilloszkópok minden alap funkciója (mérés megszakítása, késleltetett mérés, nagyítás, mért értékek elmentése vagy előhívása további feldolgozásra, mért jel lefolyások nyomtatása a készülék beállításaival együtt stb.). A nagy átviteli sebességnek köszönhetően a képernyő frissítése folyamatos.

    A készülék főbb paraméterei:
  • Kétcsatornás 300MHz-es sávszélességgel
  • Időalap 125ps/div ... 6.53s/div
  • Érzékenység 10mv/div .... 5V/div 1-2-5 lépésekben
  • Mintavételezés reális időben 1GS/s (egy csatorna), 500MS/s (két csatorna)
  • Maximális ekvivalens mintavételi frekvencia 50GS/s
  • Belső memória: 32kS csatornánként
  • USB 2.0 és USB 1.1 kompatibilitás
  • Telepítő program Windows 98SE, Windows ME, Windows 2000, Windows XP és Windows Vista-hoz

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.