A HAMEG 8000-es sorozatú moduláris készülék rendszere egy tápellátást is biztosító HM 8001-2 keret egységből, az ebbe helyezhető mérőkészülékekből és egy speciális HM8040-3 labor tápegységből tevődik össze. Ezen egyedi elrendezésnek köszönhetően jelentős hely takarítható meg az asztalon. Az egyes modulok tápegység nélkül kisebb méretűek, könnyebbek és ez által egyszerűen is tárolhatóak.
Az alap egységbe a modulok bármilyen kombinációja elhelyezhető a HM8040-3 tápegység modult kivéve, mely a nagyobb áramfelvétel miatt csak más modullal kombinálva használható. A modulok tipikus kombinációja a HM8040-3 tápegységből és a HM8030-6 jelgenerátorból tevődik össze, esetlegesen egy HM 400 különálló oszcilloszkóppal kiegészítve. Ez az összeállítás biztosítja a tesztelt áramkör számára a különféle tápfeszültségeket, jelalakokat a bemeneteire és lehetővé teszi a mérési pontokon a jelek lefolyásának ábrázolását, miközben minimális helyet foglal a mérőasztalon.
A moduláris kialakítás, kedvező ár/érték arány és kis helyigény miatt oktatási intézmények elektronikai laborjainak kiváló kiegészítője lehet.
A modulrendszer minden egysége raktárunkról megvásárolható. A gyártó egyéb készülékeinek és kiegészítőinek áttekintő táblázatát letöltheti itt, melyeket rövid határidővel megrendelésre szállítunk.