BF245 – a legenda távozik, az utód marad

A számos cég által évtizedeken át gyártott BF245 JFET tranzisztor felkerült a leállított gyártású alkatrészek listájára. De azért van helyettesítő típusa: az SMT tokozású BF545.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2012.10.09 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

A TO-92 tokozású BF245 egyike volt az első tömegesen felhasznált tranzisztoroknak. Ezért nem csoda, ha minden tapasztalt technikus ismeri ezt a típust. Nagyon nagy bemeneti ellenállásával (több 10 MOhm) és viszonylag alacsony zajával világszerte népszerűvé vált és sok kezdő technikus használta az első rádió vevője megépítésekor. Ma már számos más FET típus van a piacon, így a BF245 használata jelentősen csökkent. Ráadásul az elektronikai berendezések többsége SMT alkatrészekkel készül, ami valószínűleg az egyik fő oka annak, hogy az összes fő gyártó leállította a BF245 termelését.

Azonban a BF245 még mindig egy érdekes tranzisztor, ezért továbbra is kapható a SOT-23 SMT tokozású BF545 formájában, melynek 3 altípusa van : A, B, C – a VGS=0-hoz tartozó IDSS szerint csoportosítva. Közvetlenül raktárról kaphatók az NXP (eredetileg Philips) gyártmányú BF545A, BF545B és BF545C típusok. Részletes információt tartalmaz a BF545 adatlapja és az RF kézikönyv (RF Manual).

Érdeklődésével keressen bennünket az info@soselectronic.hu címen.

Előnyök/Jellemzők:

  • nagy bemeneti impedancia és nyereség
  • kis letörési feszültség
  • kis szivárgóáram (fA)
  • alkalmas impedancia átalakítókhoz és VHF áramkörökhöz

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Tartozékok


BF 245 A NXP  
BF 245 A

Tranzisztor JFET N-csat. 25mA/30V TO92

Alacsony teljesítményű unipoláris tranzisztorok

Cikkszám: 13876
Gyártó: NXP
Már nem szállítható tétel
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.