LTC4380 Túlfeszültség védelem- minden elektronikához

Az LTC4380 egy mikroteljesítményű lineáris elvű hullám “fék” amelyet egy külső N csatornás MOSFET segítségével segít megvédeni a túlfeszültségtől és a túltöltöttségtől.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2016.08.17 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Normális működés alatt egy külső töltő 11,5V fölé töltő a Vout kimenetet, amelyet teljesen a MOSFET-re fordítja és kiterjed egy alacsonyabb impedancia mezőre a bemenettől a töltésig.
Túlfeszültség alatt a bemeneti feszültség emelkedik. A kimeneti feszültség hasonló módon addig a pontig, amíg a kimenet közeledik a gate mostfet küszöbfeszültség negatívjához (LTC4380-1,2) vagy 13,5V feszültség fölé a Vcc lábon. Ezáltal a bemeneti hullám blokkolva van a töltés felől.

A túltöltés esete olyan, mint egy töltés kapcsoló, maga a töltés folytatódhat de csak a disszipáció terhére a MOSFET-ben átadja. A MOSFET disszipációja vagy terhelése függ a bemeneti feszültség jelalakjától a kimeneti feszültségtől és a töltési áramtól. A MOSFET-et méretezni kell, hogy túlélje ezt a terhelést.
Az LTC4380 adaptív időzítő megvédi a MOSFET-et a SOAN-kívüli működéstől (SOA- Biztonságos működési tartomány) azáltal, hogy kikapcsolva van és a felhasználó újra definiálhatja a feltételeket, egyidejűleg alacsonyabbra fordítja az FLT kimenetet.

LTC43080-1,3 kikapcsolva marad és nem lesz tölthető a ciklus által vagy alacsony szintre húzzuk az ON lábat legalább 100us –ig. LTC4380-2,4 belép egy lehűlési fázisba időt adva annak, hogy a MOSFET hőmérséklete kiegyenlítődjön a környezet hőmérsékletével, mielőtt automatikusan újra indul. Az akkumulátor potenciálja közben a névleges 12V-ról 3V csökken 40ms alatt.

Nagyon alacsony áramfelvétel 8uA és minimális üzemi feszültség 4V lehetővé teszi az egyszerű RC szűrő megfelelő értékekkel (10k, 4,7uF) a Vcc lábnál az LTC4380 ezen működése alatt.

Az LTC4380 irányváltó bemenettel védett akár -60V-ig (Vcc, SEL és On lábak). A negatív bemeneti feszültségek védelmére schottky diódát vagy jobb N csatornás MOSFET-et (alacsonyabb feszültség esés) tehetünk ehhez a szériához.

Alkalmazások:

• Autóipar / Repülőelektronikai / Ipari Túlfeszültségvédelem
• Hot Swap / Live insertion
• Nagyfokú kapcsolás az akkumulátoros rendszerekhez
• Gyújtószikra alkalmazások

További információért kérjük, olvassa el az LTC4380 dokumentációt. További információk a Linear Technology termékekkel kapcsolatban lépjen kapcsolatba velünk az info@soselectronic.hu címen.

Jellemzők:

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Tartozékok


LTC4380IDD-4#PBF ANALOG DEVICES / LINEAR TECH  
LTC4380IDD-4#PBF

Low Quiescent Current Surge Stopper DFN10

Kapcsolóüzemű feszültségszabályzók

Cikkszám: 220346
Megrendelem:
  • Kosárba helyez
  • Árat lekérdez
  • A Kedvencekhez ad
  • Figyelemmel követés
  • Összehasonlításhoz hozzáad
Árat lekérdez
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.