Ön is használ indikációs LED-et? Forduljon hozzánk tanácsért!

Az adatlapok minden szükséges információt tartalmaznak. Azonban, ha nagyobb projektbe kezd, érdemes mindent kétszer ellenőriznie...

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2016.07.19 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Példaként az ismert Kingbright KP-2012 („0805“) SMD LED szériát említjük. Valóban számos univerzális színes LED diódát találunk köztük különböző paraméterekkel. Minden színben (vagy nevezzük színsávnak) találunk néhány alkalmas típust megegyező, ill. közeli domináns hullámhosszal, de különböző intenzitással és néha kissé eltérő nyitófeszültséggel (VF).

Az ebben a kategóriában található SMD LED-ek viszonylag elég olcsóak (bár egy neves gyártóról, és nem „no name“ alkatrészekről van szó), és így úgy tűnhet, hogy elég áttanulmányoznia a kiválasztott modellek műszaki adatlapjait, és kiválasztani az Önnek leginkább „tetszőt“. Sok esetben ez így elegendő, különösen, ha nincs szüksége több ezer darabra. Ezt az eljárást erősíti az a tény is, hogy ha az adott modell gyártása be is fejeződik, minden különösebb gond nélkül helyettesítheti egy másik alkalmas típussal, mely azonos hullámhosszal rendelkezik, és ezáltal zökkenőmentesen veszi át az eredeti helyét.

Mire is akarunk ezzel utalni? Feltételezett nagy gyártási mennyiségeknél az ár, valamint elérhetőség szerepére.

Sok esetben ellenőrizni tudjuk Önnek, hogy a kiválasztott típus valóban a leggazdaságosabb megoldásnak bizonyul, azaz, hogy nincs-e más típus, ami még inkább megfelelne elvárásainak, amely még nem elérhető sem a mi, sem a gyártó honlapján. Hasonlóképpen beszerezhető néhány régebbi típus is, melyet már a gyártó honlapján sem talál meg, de ennek ellenére még mindig gyártják, és gyártani is fogják, és még az is lehet, hogy megfelelőbbek lesznek, mint az Ön által kiválasztott típus.

Ezért ha alkalmazásaiba LED diódát keres, és biztos akar lenni választása helyességében, forduljon hozzánk bizalommal.
Írjon nekünk a kingbright@soselectronic.com címre, örömmel segítünk.

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.