Zéró magasságú LED gyártása természetesen nem reális, az viszont elérhető, hogy a LED egy mikrométerrel se haladja meg az áramköri lap magasságát – mégpedig a már említett „reverz” módszerrel, azaz a NYÁK hátsó oldaláról történő felszereléssel. Ebben az esetben természetesen egy megfelelő méretű nyílásra is szükség van a PCB hátoldalán.

Gyakorlati felhasználás

Egyszerűen fogalmazva, ennél a szerelésnél a huzalozás, valamint maga a LED tok is az áramköri lap hátoldalán található. A felületén, azaz azon az oldalon, ahol a LED világít, szabad kezet kap egyéb alkatrészek elhelyezésére. Az ilyen telepítés gyakorlatilag nem befolyásolja a PCB felszínét, kivéve természetesen a LED testnek készült furatot.

Ezáltal lehetőség nyílik extra vékony háttérvilágító panelek készítésére, és főként LED-eket is használhatunk a háttérvilágításhoz olyan alkatrészeknél, amelyek eredetileg nem erre voltak tervezve (különféle nyomógombok és kapcsolók). Ezen kívül rendkívül előnyös, hogy a viszonylag sűrűn elhelyezett LED-ek sem zavarják egymást. Ennek eredményeként, ha például egy ilyen NYÁK-ot egy félig áttetsző panelhez erősítünk, nem kell attól tartanunk, hogy a diódánk a szomszédos területeket is megvilágítja.

A „fejjel lefelé” történő szerelésre tervezett KPTR-3216 sorozat már a csomagoláson belül (tape and reel) is „fordítva” van elhelyezve, hogy könnyen kezelhető legyen az automata gépi szerelés során (pick and place).

A KPTR-3216-as sorozatban 15 típus található az összes szokványos színben (kivéve fehér).

KPTR-3216 sorozat nagy részének ára megközelítőleg 4-8 Euró / 100db. Komoly érdeklődés esetén fejlesztési mintákat, valamint gyártási célú szállításokat tudunk biztosítani Önnek.

További információ, vagy egyéb KINGBRIGHT termékekkel kapcsolatos kérdése esetén kérem, forduljon hozzánk bizalommal az info@soselectronic.hu címen.