Az M12 csatlakozókat automatizálásra tervezték mind érzékelők, mind működtetők számára. Ezeknek a Hirschmann csatlakozóknak a hibaaránya rendkívül alacsony.

Egyenes és derékszögű változatban kaphatók, PG7 vagy PG9 kábelkivezetéssel és 4- vagy 5-tűs konfigurációval. Természetesen dugók és aljzatok is elérhetők. Az összes M12 csatlakozóhoz hasonlóan ezek a típusok is M12-es menettel ellátottak az ellendarabok csatlakoztatásához.

A csatlakozók teste poliamidból, az érintkezők pedig sárgarézből készülnek. Az ellenálló poliamid lehetővé teszi a csatlakozók ipari környezetben történő használatát. A PG7 kivezetés 4-6mm, a PG9 pedig 6-9mm külső átmérőjű kábelekhez alkalmas.

Hosszú élettartam várható el tőlük, épp ezért védettek a por és nedvesség hatásaival szemben, valamint ellenállnak az olajok és vegyi anyagok nagy részének is. Az ergonomikus kialakítás könnyű és gyors munkát biztosít, és megakadályozza a csatlakozó csavar nemkívánatos meglazulását. Valójában ez egy újabb előny a megbízhatóság szempontjából az olyan alkalmazásokban, ahol rezgésnek vannak kitéve, pl. gyártósorok vagy prések.

A legnépszerűbb csatlakozók közvetlenül készletünkről szerezhetők be, minden más Hirschmann termék, beleértve az említett típusok is különféle hosszúságú kábelekkel, kérésre beszerezhetők.

További Hirschmann termékkel kapcsolatos kérdésével kérem, forduljon hozzánk bizalommal az info@soselectronic.hu címen.