HAMMOND

Csúcsminőségű hangfrekvenciás transzformátorok a Hammond-tól

A Hammond Manufacturing neve méltán ismert a minőségi alumínium és műanyag műszerdobozok kapcsán. De a Hammond Manufacturing széles hangfrekvenciás transzformátor, fojtótekercs és elektroncsöves alkalmazásokhoz használt transzformátor kínálattal is rendelkezik.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2012.04.02 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

A hangfrekvenciás transzformátorokat azok ismerhetik jobban, akik professzionális hangtechnikával, azon belül a csúcskategóriás elektroncsöves erősítőkkel is foglalkoznak. A transzformátor fő feladata az hangfrekvenciás-berendezésekben elsősorban az impedancia különbségek áthidalása. A különböző hangforrások, mint pl. a mikrofonok, eltérő impedanciával rendelkeznek, mint ami a további jelátvitelhez szükséges. Az impedancia átalakítása nélkül természetesen az átviteli láncba való csatlakoztatás a jelszint jelentős változását jelentené, ami ráadásul függne a frekvenciától és további nem kívánt jelenségek léphetnének fel, mint pl. torzítás, hosszabb kábelek esetén kisebb ellenálló képesség a zavaró jelekre, vagy a végfok túlterhelése (elektroncsöves erősítők esetén). A transzformátorok továbbá galvanikus elválasztást is jelentenek, így használatuk kifizetődő biztonsági okokból is.

A Hammond Manufacturing sokéves tapasztalattal rendelkezik a hangfrekvenciás transzformátorok fejlesztésében és gyártásában. Gyártósoraikon számos sorozat készül az egyszerűbb típusoktól a csúcsminőségű szélessávú típusokig, mint pl. a 850A sorozat ±0.5dB átviteli karakterisztikával 20Hz-től 20KHz-ig. Egy másik termékcsoportjuk elektroncsöves erősítőkhöz való transzformátorokból áll. Ebben találhatóak kimeneti transzformátorok, táptranszformátorok, fojtótekercsek, de vezérlőtranszformátorok (drivers) is és számos egyéb konstrukciós elem.


Érdeklődés esetén a Hammond portfóliójában található bármely termékről, lépjen velünk kapcsolatba az info@soselectronic.hu címen.

Előnyök/tulajdonságok:

  • Kiváló minőség
  • Kiegyensúlyozott frekvencia karakterisztika
  • Alacsony belső csillapítás

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Hibajelentés

Min változtatna? Talált valami hibát? Vagy szeretne hozzászólni? Ossza meg velünk, az értékes hozzászólásokat megjutalmazzuk. Elég, ha saját szavaival körbeírja a hibát, vagy hozzászólást és megadja elérhetőségét. Köszönjük.

Elérhetőségek

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.
OK Adatlap