A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. OK Adatlap
HAMMOND

Csúcsminőségű hangfrekvenciás transzformátorok a Hammond-tól

A Hammond Manufacturing neve méltán ismert a minőségi alumínium és műanyag műszerdobozok kapcsán. De a Hammond Manufacturing széles hangfrekvenciás transzformátor, fojtótekercs és elektroncsöves alkalmazásokhoz használt transzformátor kínálattal is rendelkezik.

A hangfrekvenciás transzformátorokat azok ismerhetik jobban, akik professzionális hangtechnikával, azon belül a csúcskategóriás elektroncsöves erősítőkkel is foglalkoznak. A transzformátor fő feladata az hangfrekvenciás-berendezésekben elsősorban az impedancia különbségek áthidalása. A különböző hangforrások, mint pl. a mikrofonok, eltérő impedanciával rendelkeznek, mint ami a további jelátvitelhez szükséges. Az impedancia átalakítása nélkül természetesen az átviteli láncba való csatlakoztatás a jelszint jelentős változását jelentené, ami ráadásul függne a frekvenciától és további nem kívánt jelenségek léphetnének fel, mint pl. torzítás, hosszabb kábelek esetén kisebb ellenálló képesség a zavaró jelekre, vagy a végfok túlterhelése (elektroncsöves erősítők esetén). A transzformátorok továbbá galvanikus elválasztást is jelentenek, így használatuk kifizetődő biztonsági okokból is.

A Hammond Manufacturing sokéves tapasztalattal rendelkezik a hangfrekvenciás transzformátorok fejlesztésében és gyártásában. Gyártósoraikon számos sorozat készül az egyszerűbb típusoktól a csúcsminőségű szélessávú típusokig, mint pl. a 850A sorozat ±0.5dB átviteli karakterisztikával 20Hz-től 20KHz-ig. Egy másik termékcsoportjuk elektroncsöves erősítőkhöz való transzformátorokból áll. Ebben találhatóak kimeneti transzformátorok, táptranszformátorok, fojtótekercsek, de vezérlőtranszformátorok (drivers) is és számos egyéb konstrukciós elem.


Érdeklődés esetén a Hammond portfóliójában található bármely termékről, lépjen velünk kapcsolatba az info@soselectronic.hu címen.

Előnyök/tulajdonságok:

  • Kiváló minőség
  • Kiegyensúlyozott frekvencia karakterisztika
  • Alacsony belső csillapítás
Hibajelentés

Min változtatna? Talált valami hibát? Vagy szeretne hozzászólni? Ossza meg velünk, az értékes hozzászólásokat megjutalmazzuk. Elég, ha saját szavaival körbeírja a hibát, vagy hozzászólást és megadja elérhetőségét. Köszönjük.

Elérhetőségek