A mai modern autók teljes mértékben felszereltek elektronikával. És nemcsak a hangra és a navigációra gondolunk. Központi zárak, ablakemelők, tükrök, visszapillantók, ülések, teleszkópos antennák (vagy ez már nem?) vezérlése. Számos funkcionalitás köszönhető a reléknek. És amikor az autótól elvárjuk, hogy fagyban és forróságban is működjön - autópályán és kátyúkkal övezett másodrendű utakon - ugyanezen követelményeknek kell megfelelniük az alkatrészeknek, tehát a reléknek is.

A japán Fujitsu gyártó számára az autóipari relék a kezdetektől fogva egyenrangúak voltak a többi relé-csoporttal, és persze ez a minőségükön is megmutatkozik.

Az FBR51ND12-W1 kínálatunk egyik legnépszerűbb terméke. Az eladott tételek magas száma is azt jelzi, hogy egy megbízható típusról van szó, amely számos autóipari felhasználásra alkalmas. Használata azonban nem csupán erre a területre korlátozódik. Hiszen a kis méretbe zárt nagy áramkapcsolás bárhol jól jöhet. Ráadásul, ha a relé rezgésálló és széles üzemi hőmérséklet-tartománnyal rendelkezik, akkor különféle iparágakban alkalmazható.

Az FBR51ND12-W1 egy kompakt, egypólusú relé váltóérintkezővel és 12 Vdc tekerccsel. Mérete csupán 15,5x12,1x13,7mm, mégis képes akár 35A kapcsolására. Az érintkezők felületi anyaga AgSnO2In2O3, amely úgy tűnik, hogy a nem környezetbarát AgCdO legjobb helyettesítője. A relé terhelések (motor, izzó, egyéb) kapcsolására szolgál 14Vdc feszültség mellett. És erre legalább 10 milliószor képes. PCB-be ültethető lábakkal rendelkezik.

Az FBR51ND12-W1 állandó készletünk tagja.

További információk, vagy egyéb FUJITSU termékekkel kapcsolatos kérdéseivel kérem, keressen bennünket az info@soselectronic.hu címen.