Nincs csavar, nincs sírás
Az Euroclamp egyik erőssége a csavaros sorkapocs, de portfóliójukban rugós sorkapcsokat is találunk. Készletünkben megtalálhatók 3,5 és 3,81mm lábtávolságú típusok.

Nem csak a csavarozásra nincs szükség, de ha tömör vagy sodrott huzalt használnak érvéghüvellyel, akkor csatlakozáskor elég a csatlakozásba tolni a vezetéket (a másik keze zsebben maradhat ;)) Ez a "Push-in spring" rendszernek köszönhetően működik. Szerszámra csak kioldáskor van szükség, vagy ha sodrott vezetéket használ (érvéghüvely nélkül).

Míg csavaros sorkapcsok esetén a vezeték mindig merőleges a csavarra, addig a rugós sorkapcsoknál a szerszám (általában laposcsavarhúzó) mindig párhuzamos a vezetékkel, ami szűkebb helyek esetén előnyt jelent, illetve gyakran az egyetlen lehetőség.

A sorkapocs pólusonként 2 kivezetéssel rendelkezik, ami növeli stabilitását a PCB-n. Ezen kívül az SMD változat két végén 2 pozicionálást segítő műanyag tüske található, amely a nyomtatott áramköri lap furataiba illeszkedik, ezáltal a forrasztás előtti pontos elhelyezésre szolgál. Kivételt képez a IV-es verzió - "ferde", amely pólusonként csak egy tüskével rendelkezik, de a csatlakozóváz oldalán levő „szárnyak” hozzájárulnak a sorkapocs stabilitásához a PCB-n.

Tehát, ha Ön is azok egyike, akik kedvelik a gyors és hatékony munkavégzést, akkor érdemes kipróbálnia az MPM1 sorozatú sorkapcsokat. Ha nem tetszik a zöld színük, akkor további hat szín közül választhat. Vagy éppen, ha a névlegesnél nagyobb feszültségen akarja használni őket, akkor olyan típusokat is be tudunk biztosítani, amelyeknél csak minden második érintkező van jelen. Így egészen 450V-ig dolgozhatunk.

Az info@soselectronic.hu címen örömmel válaszolunk az Euroclamp márkájú termékekkel kapcsolatos további kérdéseire.