Az Euroclamp már 2010-ben bemutatta csavarmentes SHM sorkapcsait (kábelcsatlakozók). Idővel a gyártó elismerte, hogy a vékony kialakítás miatt a csatlakozó falvastagsága túl kicsi, és ez időnként repedéshez vezetett, főleg a gyakori és „kíméletlen” használat során.

Ezért 2014-ben az Euroclamp ezt a sorozatot egy robusztusabb kialakítással váltotta fel - az SHMxx-3,5-P/F szériával (P vagy F a működtető vezeték alatt vagy fölött található helyzetének megfelelően). Ennél a sorozatnál lehetőség nyílik az egyes pólusok jelölésére - matricák, tintasugaras nyomtatás vagy lézer felhasználásával az ügyfelek igényei szerint. Nincs repedésveszély, és a gyors villanyszerelők erejének is ellenáll. Akár 11 Ampert is elbír, és mindezek fényében máig megtalálható raktárkészletünkben.

A Földön azonban egyre kevesebb a hely, és az ügyfelek ismét kompaktabb csatlakozókat akartak. Az Euroclamp ezért úgy döntött, hogy optimalizálja a falvastagságot, és belevág az új generációs SHMxx-3,5-E csatlakozók gyártásába. Ezen kívül a családot még 2 sorozattal bővítették ki. Az SHMxx-3,5-E-K sorozat darabjai peremmel vannak ellátva, ahol az ellendarabok könnyebben csatlakoztathatók csavarok és anyák használatával. A másik pedig az SHMxx-3,5-D széria, amely kétsoros változatokat sorakoztat fel, amivel újabb helyet nyerhetünk.

Technológiai szempontból ezek rugós „push-in” csatlakozók. Ez azt jelenti, hogy a szilárd vagy sodrott vezetéket elég betolni a csatlakozóba. A működtető nyelvet csak a huzal kioldásához vagy sodrott kábelekkel történő munkavégzéshez kell használni. A 3,5mm-es lábtávolságú csatlakozókról beszéltünk, de ugyanez vonatkozik a 3,81mm-es változatokra is. Ellendarabként pedig valamennyi PVxx-3,5... szériás csatlakozó használható.

És miért szeretjük az Euroclamp-et? Ha csupán apró termékmódosításra van szüksége egy óriási cégtől, akkor a rendelési mennyiségek is aránytalanul magasak. Ha ugyanezt az Euroclamp cégtől kéri, akkor kis mennyiségekkel is hajlandó foglalkozni. A minimális összeg természetesen a módosítások mértékétől függ, ezért minden kérést egyénileg dolgozunk fel. Hívjon minket, és mindent megteszünk, hogy elégedett legyen.

Bármely Euroclamp termékkel kapcsolatos érdeklődésével kérem, forduljon hozzánk bizalommal az info@soselectronic.hu címen.
Ha pedig műszaki tanácsra van szüksége kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot az euroclamp@soselectronic.com címen.