Az elektronikában a hűtési igényekhez kapcsolódó feladatok nagy része kielégíthető axiális ventilátorok segítségével. Olyan esetekben, amikor például a ventilátor tengelyére merőlegesen kell irányítani a légáramot, vagy nagy légnyomásra van szükség, a centrifugál ventilátorok használata hatékonyabbnak bizonyul.

És ha már radiális, akkor mindenképpen az EBM-PAPST „radikális” sorozatát ajánljuk. A népszerű K3G190-RC05-03 RADICAL modell mostantól raktárkészletünk tagja. A rögzítés megkönnyítése és készüléken belüli egyszerűbb elhelyezés érdekében burkolattal fedett típust választottunk.

RADICAL esetében a mérnökök rendkívüli figyelmet fordítottak a járókerékre és a lapátokra.
Az egészet komplex szimulációs modell alkalmazásával optimalizálták. Jelentősen csökkentették az áramlásveszteséget. Az egyenletes áramlás a zajszint radikális csökkenését vonta maga után. Mindez az új GreenTech EC nagy teljesítményű motorjával ötvözve kompakt ventilátort ad végeredményül, amelynek lényegesen alacsonyabb a zajszintje, és az AC motorhoz képest fele annyi a teljesítménye.

Ráadásul a 250mm-es modellekig az összes típus ugyanazzal a rögzítési szerkezettel rendelkezik - problémamentes csere.

További Radical modellekkel, vagy egyéb radiális ventilátorokkal, pl. RadiPac, RadiFit, vagy bármilyen EBM-Papst ventilátorral kapcsolatban kérem, keressen bennünket az info@soselectronic.hu címen.