Szuper gyors és hatékony ES1x diódák

Az új szuper gyors és nem utolsósorban hatékony Diotec ES1x sorozatú diódák lehetővé teszik a teljesítményveszteségek további csökkentését a nagyon gyors áramkörökben is.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2011.12.14 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Diódák használata esetén a magas frekvencián dolgozó teljesítmény-áramkörökben, pl. kapcsolóüzemű tápoknál, az áteresztő irányú veszteségeken (forward losses) kívül érvényesülnek a kapcsolási veszteségek is. A kapcsolási veszteségek egyenes arányban vannak a működési frekvenciával. A normál diódák esetében ez elfogadhatatlanul nagy érték már néhány kHz frekvencia esetén is. Mint ismeretes, a kapcsolási veszteségeket az okozza, hogy a dióda nem áteresztő állapotba történő váltásakor a PN átmenetből el kell vonni a töltést. A veszteségek további növekedéséhez hozzájárul a dióda parazitív indukciójában, ill. a vezetékek indukciójában tárolt energia is. A kapcsolási veszteségek nagyságát leginkább a trr paraméter, azaz a záró irányú helyreállási idő (reverse recovery) befolyásolja, ezért nagyobb frekvenciák mellett olyan típusok használata ajánlott, ahol a ez az érték a lehető legkisebb.

Mivel a teljes veszteség az áteresztő irányú veszteség és a kapcsolási veszteség összege, a dióda megfelelő kiválasztásánál mindig figyelembe kell venni mindkét paramétert, tehát a VF és trr is. Ha az áramkör csak néhány kHz-es frekvencián dolgozik, de néhány Amper vagy nagyobb áramerősséggel, akkor olyan diódát ajánlott használni, melynek a lehető legkisebb az áteresztő irányú feszültsége és a „gyors“ kategóriába tartozik. De ha pl. olyan áramkörről van szó, mely néhány 100 kHz frekvencián dolgozik, akkor a legkisebb trr-vel rendelkező dióda választása javasolt. Természetesen az az ideális, ha a felhasznált dióda kis VF és kis trr értékekkel rendelkezik

Szuper gyors és hatékony ES1x diódák

A Diotec új ES1x sorozatú diódái mindkét feltételt teljesítik, ezért „superfast efficient“ jelölést kaptak. Kiemelkednek alacsony VF értékükkel és emellett rendkívül alacsony helyreállási idejükkel, mely kevesebb mint 15ns. Tulajdonságaikkal megelőzik az eddigi típusokat, melyek superfast és ultrafast jelölésűek voltak. Az ES1x diódákat több gyártó is gyártja (hasonlóan mint pl. a 1N400x típusokat) és kaphatóak 50-600V záró-feszültségekkel (ES1A...ES1J). Az Diotec ES1x diódái a legjobb minőségű diódák közé tartoznak ezen sorozatban, pl. az ES1D kiemelkedik VF=0,92V/1A és trr max 15 ns értékeivel.

Raktárunkból elérhető az ES1D típus, más változatok iránti érdeklődés esetén lépjen velünk kapcsolatba az info@soselectronic.hu címen.

Szuper gyors és hatékony ES1x diódák

Előnyök / tulajdonságok:

  • szuper gyors és hatékony
  • nagyon alacsony össz veszteség
  • rendkívül rövid helyreállási idő 15-35ns (változattól függően)
  • SMD tokozás SMA (DO-214AC)
  • Záró irányú feszültség 50-600V

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

Tartozékok


ES1D DIOTEC  
ES1D

Szupergyors egyenirányító dióda 1A/200V DO214AC (SMA)

Egyenirányító diódák

Cikkszám: 57613
Gyártó: DIOTEC
raktáron 280 db
20 db-tól
40 db-tól
100 db-tól
500 db-tól
3500 db-tól
44,70 Ft
43,30 Ft
39,70 Ft
36,30 Ft
32,50 Ft
Megrendelem:
  • Kosárba helyez
  • Árat lekérdez
  • A Kedvencekhez ad
  • Figyelemmel követés
  • Összehasonlításhoz hozzáad
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.