NanoSIM kártyatartók hétféleképpen
A SIM-kártyatartók nem iparági szabványok, az egyes gyártók termékei mindig apró, de a tervező számára kritikus részletekben különböznek egymástól.

Mivel a nanoSIM kártyáknak csak 6 tűs változatai vannak, a foglalat típusa tulajdonképpen ugyan az az egy modell.
A biztonság kedvéért feltüntetjük a nanoSIM kártya méreteit: 12,3 × 8,8 × 0,67 mm.

Az ATTEND nanoSIM kártyatartók jelenlegi választéka magában foglalja a kártya rögzítésének és kioldásának minden lehetséges módját:

  • Push-push 
  • Tray push-push
  • Tray eject type 
  • Dual card tray eject 
  • Push-pull 
  • Hinge type

1. „Push-push” model - 115U-A100

NanoSIM kártyatartók hétféleképpen
A kártya rögzítéséhez nyomja be a SIM-kártyát a foglalatba. Nyomja meg újra a kioldáshoz.

Ez a modell olyan esetekben alkalmas, amikor a kártyát a készülék felnyitása nélkül szeretné behelyezni vagy kicserélni azt. A készülék nyílását úgy kell elhelyezni és kialakítani, hogy a kártya könnyen benyomható legyen, lehetőleg egy ujjal. 0,9 mm elegendő. Behelyezéskor a kártya ezért 0,9 mm-rel visszatér a rögzített helyzetbe.

2. „Tray push-push” - 115U-A101

NanoSIM kártyatartók hétféleképpen
Az előző modellhez képest magát a kártyát nem a foglalatba helyezzük, hanem először a tálcába, majd a tálcát a foglalatba.

A tálcában a kártya pontosan az érintkezők felé helyezkedik el, és a készüléken lévő nyílás szépen el van takarva, és egybeesik a készülék fedelével. A tálca 115U-T001 külön rendelhető.


3. „Tray Eject type” - 115S-ACA0

NanoSIM kártyatartók hétféleképpen
Ez a modell kártyakioldó mechanizmussal van ellátva.

Csak annyit kell tennie, hogy benyomja az erre a célra szánt miniatűr gombot, például egy irodai gémkapocs segítségével. Ez a modell olyan eszközökhöz készült, amelyek nem nyílnak ki a SIM-kártya behelyezésekor vagy eltávolításakor. A tálca itt is bezárja a készülék nyílását. 

Három különböző tálca típus kapható. Az egyik a 115S-ACA1, amelyet ráadásul a vízálló kivitelhez igazíthat, és két másik, különböző tervezési mélységgel - 115S-ACA2 és ACA3. A különböző hosszúságok azokra az esetekre vonatkoznak, amikor tervezési okokból a tartónak a készülék szerkezetének különböző mélységeiben kell elhelyezkednie. Ez a két tartó valószínűleg ismerős lehet a mobiltelefonok egyes modelljeiből.

A kártyatartó tálca elülső szélén található egy kis lyuk, amin keresztül megnyomható a gomb (például a már említett gémkapocs segítségével). Ezek a tálcák rozsdamentes acélból készülnek. Mivel mindenki maga választja ki, mire van szüksége, így a tálcák külön vásárolhatók meg.

4. Dual card tray eject - 115S-BS00

NanoSIM kártyatartók hétféleképpen
Ez a modell csak a tálca szélességében különbözik az előző típustól, mert két egymás mellé helyezett SIM-kártyához 115S-BT00 készült.

Külön megvásárolható.


5. Push-pull model - 115U-A000

NanoSIM kártyatartók hétféleképpen
Ahogy a neve is sejteti, először betoljuk a kártyát, és amikor ki szeretnénk venni, egyszerűen kihúzzuk – semmi egyéb mechanizmus nincs jelen.

Ezt a modellt általában olyan készülékben használják, amely kinyitható a SIM-kártya behelyezésekor/eltávolításakor, és a foglalat ezért a PCB bármely pontján elhelyezhető. Természetesen úgy, hogy 12 mm hosszú kártya kényelmesen behelyezhető legyen a foglalat nyílásába, és hogy más alkatrészek ne álljanak a behelyezési rés útjában.

6. Hinge type - 115V-AD00

NanoSIM kártyatartók hétféleképpen
Ezt a megoldást kifejezetten ipari alkalmazásokhoz tervezték. Már az üzemi hőmérséklet-tartománya sem mindennapi, - 40°C és + 105°C közötti.

A modell fém kerete, ún.”ajtóval” ellátott, amely véd a véletlen kioldás ellen. A foglalat szigorú ütés- és rezgésteszteken ment keresztül.

A fejlesztés során a hangsúlyt a tartósságra és az ellenállásra helyezték, ezért alkalmazható mozgó berendezésekben is.

7. Mivel a világnak is 7 csodája van, rendelkezésünkre áll a tartók hetedik bónuszmodellje is, amit még a gyártó honlapján sem talál meg. Nálunk már raktártípusú tétel.

NanoSIM kártyatartók hétféleképpen
A hivatalos státusza „Coming Soon”. Ez egy könnyű, egyszerű (nyitott) „push-pull” model, az NSIM002-A.

A SIM kártyatartók nem rendelkeznek ipari tanúsítással, nagyon fontos, hogy az elején olyan megoldást válasszunk, amely működőképes, megbízható és - különösen ezekben az allokációs időkben - elérhető.

Biztosak vagyunk abban, hogy az ATTEND gyártó megoldásai megfelelnek ennek, és hosszú távú együttműködésünk garantálja a „jó alvást” és a munkával való elégedettséget. További információkért kérjük, forduljon hozzánk bizalommal az info@soselectronic.hu címen.