Nyisson kaput berendezései számára az Ethernet világába az XT-Pico-USB modulokkal

Az XT-Pico-USB modul segítségével egyszerűen vezérelheti berendezéseit LAN-on keresztül, vagy elérhetővé teheti azokat a hálózat bármelyik pontján a virtuális USB interfészen keresztül.

Ez egy régebbi cikk, amelynek közzétételi időpontja 2011.08.15 volt. Némely benne foglalt információ mára már elavult lehet. Kérdésével bátran forduljon hozzánk, szívesen segítünk!

Rengeteg előnnyel jár, ha berendezései LAN-on keresztül is elérhetőek: az eredetileg helyi berendezések távúton is vezérelhetővé vállnak. Berendezései, melyeket eddig csak helyhez kötötten voltak elérhetőek, gyakran csak egyetlen számítógépről, mostantól távolról is elérhetővé válhatnak nagyobb felhasználói csoportok számára is. Akár az interneten keresztül, bárhonnan vezérelhetőek, persze a megfelelő óvintézkedések mellett.

A beágyazott XT-Pico-USB modult úgy tervezték, hogy közvetlenül ráköthető egy mikrokontrollerre, HUB kontrollerre vagy USB interfésszel ellátott berendezésre. Lehetővé teszi bármilyen berendezés hálózatra kötését, mely ismeri az USB protokollt, pl. fax, kamera, szkenner, web kamera, nyomtató, HDD, vonalkód és RFID olvasó, mérőberendezések, érzékelők és ipari gépek.
Az XT-Pico-USB USB2.0 és USB1.1 kompatibilis és USB HUB segítségével akár 4 berendezést is ráköthet. 10/100Mbit-es Ethernet kapcsolattal rendelkezik és a leggyakrabban használatos protokollokat támogatja: IP, TCP, UDP, ICMP, ARP, LPR, DHCP, BOOTP, HTML, HTTP. A modul leválasztó transzformátort is tartalmaz, így RJ45 csatlakozóval közvetlenül csatlakoztatható a LAN hálózatba. Egy egyszerű áramkör hozzáadásával akár a Power over Ethernet technológia segítségével is táplálható.

Az XT-Pico-USB adatlapja részletes információkat tartalmaz az eszközről, de az alkalmazási kézikönyvben további hasznos tanácsokat és bekötési ábrákat talál. Érdeklődés esetén lépjen velünk kapcsolatba az info@soselectronic.hu címen.

Nyisson kaput berendezései számára az Ethernet világába az XT-Pico-USB modulokkal

Előnyök / Tulajdonságok:

  • Az USB port-tal rendelkező berendezés egyszerű csatlakoztatása a LAN-hoz, így bárhonnan elérhetővé válik a Földön
  • PC-ről vezérelhető virtuális USB interfészen keresztül
  • USB 2.0/ 1.1 kompatibilis
  • 10/100 Mbit Ethernet, RJ45
  • IP, TCP, UDP, ICMP, ARP, LPR, DHCP, BOOTP, HTML, http protokollok támogatás
  • táplálás 3,3V/110 mA és 1,8V/120 mA
  • akár Power over Ethernet (PoE) segítségével is táplálható
  • működési hőmérséklet -10-től +70°C-ig
  • méretei 22 x 32 mm

Ne maradjon le a hasonló cikkekről!

Önnek is tetszenek cikkeink? Ne maradjon le egyről sem! Nem kerül erőfeszítésébe, mi eljuttatjuk Önhöz.

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.