Maradjak bejelentkezve

Kosár [
0
]
Kezdőlap > Cikkek > > Nem besorolt

Ügyfélmegoldások: EthMBus-5 M-Bus Ethernet kommunikációs interfész

Előnyök/Jellemzők:

  1. 5 M-Bus slave egység csatlakoztatható
  2. 10/100 Mbps Ethernet
  3. TCP vagy UDP telegram átvitel
  4. egyszerű webes konfigurációs felület
  5. széles körű DC vagy AC táplálási lehetőség
  6. védőáramkörök, biztosítékok és szűrők biztosítják az egész interfész immunitását a tüskékre és zavarokra
  7. modulváltozatok RS232/485 – M-Bus interfésszel


Bemutatunk Önnek az Ethernet hálózathoz csatlakoztatható M-Bus interfésszel rendelkező modern kommunikációs átalakítót, mely az Xport LAN/soros átalakítót használja.


Felhasználás
Az interfész modul az iparban és épületautomatizálásban használatos hőmennyiségmérőkből, átfolyás mérőkből, fogyasztás mérőkből, stb. történő adatgyűjtésre. Támogatja 1-5 M-Bus slave egység csatlakoztatását és a busz hossza a csatlakoztatott berendezésekkel akár néhány száz métert is elérheti, a kapcsolat minőségétől, adatátviteli sebességtől és a további védelmi berendezésektől függően. Az interfész virtuális COM porton vagy közvetlenül TCP/IP kapcsolaton keresztül csatlakoztatható PC-s alkalmazáshoz. A virtuális soros porton keresztül történő csatlakozás régebbi programoknál lehet szükséges és csak a soros interfészváltozattal alkalmazható. Az interfész modul konfigurálása jelszóval védett webes felületen keresztül lehetséges.

Fő jellemzők
Az interfész modul felépítése ipari kommunikációs modulok fejlesztése során szerzett gyakorlati tapasztalatokon alapul. A nagy megbízhatóság és ellenálló képesség érdekében a modul osztályon felüli túlfeszültség védelemmel rendelkezik. Az M-Bus portok elviselik a folyamatos rövidzárat és túlterhelést valamint tartalmaznak egy szűrőt, mely növeli a kommunikáció zavartűrését. Ezek a portok galvanikusan le vannak választva a tápforrástól és az Ethernet porttól is a nagy túlfeszültség tűrő képesség és földhurok kialakulásának megelőzése érdekében. DC és AC tápforrások és bementi feszültségek széles skálája alkalmazható, a tápfeszültség bemenet túlfeszültség védett és egy önvisszaálló PTC biztosíték is be van építve. A modul 35mm-es DIN sínre szerelhető, robosztus alumínium házban van elhelyezve. Az egyszerű szerelés és cserélhetőség érdekében a vezetékek dugaszolós sorkapcsokkal csatlakoztathatók. A működési állapotokat 6 LED jelzi, így a modul státusza, működése és az esetleges kommunikációs hibák gyorsan megállapíthatók. Az „overload/short” LED két alapvető M-Bus hibaállapotot különböztet meg: a rövidzárat folyamatos fénnyel, míg a túlterhelést villogással jelzi.


Minőségbiztosítás, referenciák
● EMC minősítés akkreditált laboratóriumból, ipari környezetre, szigorúbb ellenálló képesség teszteléssel.
● Precíz tervezés és kivitelezés, mely hosszú távú gyakorlati tapasztalatokon és a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában kihívó körülmények közt működő nagy mennyiségű interfész modul üzemeltetési tapasztalatain alapul.
● Minden interfész a gyártás során több elektromos teszten, valamint egy végső működési teszten esik át.

Az EthMBus-5 interfész modul fő jellemzői
Csatlakoztatható M-Bus egységek száma : 1-5 slave egység
Átviteli sebesség : 300 – 9600 bps
Túlfeszültség védelem : M-Bus port, tápfeszültség
Túláram védelem (biztosíték) : M-Bus port, tápfeszültség
M-Bus port galvanikus leválasztása : tápfeszültség forrástól, Ethernettől
Tápfeszültség : 10-33 VDC, 12-24 VAC
Teljesítmény felvétel : 1,7 – 3 W terheléstől függően
Működési hőmérséklettartomány : -40°C - +60°C
Méretek : 33 x 57 x 106 mm

Rendelés és további információk

A közzététel időpontja 2012.09.11
A cikk felhasználasa esetén a web oldalukon kérem adja meg a cikk eredetét: http://www.soselectronic.hu/?str=1163
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ