Maradjak bejelentkezve

Kosár [
0
]
Kezdőlap > Cikkek > HAMMOND > Műszerdobozok és szerelési segédanyag

Csúcsminőségű hangfrekvenciás transzformátorok a Hammond-tól

Előnyök/tulajdonságok:

  1. Kiváló minőség
  2. Kiegyensúlyozott frekvencia karakterisztika
  3. Alacsony belső csillapítás

A Hammond Manufacturing neve méltán ismert a minőségi alumínium és műanyag műszerdobozok kapcsán. De a Hammond Manufacturing széles hangfrekvenciás transzformátor, fojtótekercs és elektroncsöves alkalmazásokhoz használt transzformátor kínálattal is rendelkezik.

A hangfrekvenciás transzformátorokat azok ismerhetik jobban, akik professzionális hangtechnikával, azon belül a csúcskategóriás elektroncsöves erősítőkkel is foglalkoznak. A transzformátor fő feladata az hangfrekvenciás-berendezésekben elsősorban az impedancia különbségek áthidalása. A különböző hangforrások, mint pl. a mikrofonok, eltérő impedanciával rendelkeznek, mint ami a további jelátvitelhez szükséges. Az impedancia átalakítása nélkül természetesen az átviteli láncba való csatlakoztatás a jelszint jelentős változását jelentené, ami ráadásul függne a frekvenciától és további nem kívánt jelenségek léphetnének fel, mint pl. torzítás, hosszabb kábelek esetén kisebb ellenálló képesség a zavaró jelekre, vagy a végfok túlterhelése (elektroncsöves erősítők esetén). A transzformátorok továbbá galvanikus elválasztást is jelentenek, így használatuk kifizetődő biztonsági okokból is.

A Hammond Manufacturing sokéves tapasztalattal rendelkezik a hangfrekvenciás transzformátorok fejlesztésében és gyártásában. Gyártósoraikon számos sorozat készül az egyszerűbb típusoktól a csúcsminőségű szélessávú típusokig, mint pl. a 850A sorozat ±0.5dB átviteli karakterisztikával 20Hz-től 20KHz-ig. Egy másik termékcsoportjuk elektroncsöves erősítőkhöz való transzformátorokból áll. Ebben találhatóak kimeneti transzformátorok, táptranszformátorok, fojtótekercsek, de vezérlőtranszformátorok (drivers) is és számos egyéb konstrukciós elem.


Érdeklődés esetén a Hammond portfóliójában található bármely termékről, lépjen velünk kapcsolatba az info@soselectronic.hu címen.

A közzététel időpontja 2012.04.02
A cikk felhasználasa esetén a web oldalukon kérem adja meg a cikk eredetét: http://www.soselectronic.hu/?str=1065
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink nyújtásában, melyek igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ